Μενού
Σταδίου βόμβα
Αποκλεισμένη μέχρι στιγμής η Σταδίου | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, της οποίας ένα μεγάλο κομμάτι είχε παραμείνει αποκλεισμένο μέχρι και λίγο νωρίτερα. Συγκεκριμένα η Σταδίου ήταν αποκλεισμένη από το ύψος της Πεσματζόγλου μέχρι και την Εδουάρδου Λω, ενώ αποκλεισμένα ήταν και όλα τα κάθετα στενά τόσο για οχήματα όσο και για πεζούς. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα εξερράγη βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας ακριβώς απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

Η κινητοποίηση της Αστυνομία ήταν μεγάλη, αφού σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπήρξαν φόβοι και για δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό παρά το γεγονός ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αφορούσε μόνο τον μηχανισμό που εξερράγη στη Σταδίου. 

Μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται έρευνες από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να συλλέξουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταλάβουν για τι μηχανισμό πρόκειται, αλλά και να ταυτοποιήσουν το άτομο που τον τοποθέτησε με τη βοήθεια του υλικού που έχουν συλλέξει οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δυνατή έκρηξη και ανέφεραν ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής. ιδιοκτήτες καταστήματος τη περιοχής δήλωσε ότι έκλεισαν τον δρόμο με κορδέλες, ενώ ένας άλλος μάρτυρας τόνισε ότι η έκρηξη ακούστηκε δυνατά και πολύ καθαρά.  

Το χρονικό της έκρηξης 

Στις 00:48 άγνωστος άνδρας είχε τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της Εφημερίδας των Συντακτών και είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη τονίζοντας πως αυτή θα γίνει σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος προειδοποίησε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι μεγάλης ισχύος. Την ευθύνη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα είπε πως η βόμβα έχει τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Λίγο αργότερα, ωστόσο, τηλεφώνησε ξανά και διευκρίνισε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο. Εκεί, τελικά, ήταν που έγινε η έκρηξη στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου. Επί τόπου έφτασε και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που εντόπισαν μια τσάντα έξω από την κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος της τράπεζας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα της οδού Πεσμαζόγλου και Σταδίου, μπροστά από το υποκατάστημα της Alpha Bank, στο οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης.

Στην περιοχή της έκρηξης βρέθηκαν, ξημερώματα Σαββάτου, για να ενημερωθούν τόσο η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, όσο και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Μάλλιος.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA