Μενού
lytras
Ο Απόστολος Λύτρας. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα. Μάλιστα, ο Άρειος Πάγος παρενέβη για δεύτερη φορά, μετά τη χθεσινή παραγγελία για πειθαρχική έρευνα.

Σήμερα (18/06), η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στην Ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών παραγγελία για την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του γνωστού δικηγόρου που διενεργείται ήδη.

Η παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

  • α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και
  • β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».

Άρειος Πάγος: Η ρώτη παρέμβαση

Υπενθυμίζεται ότι και χθες παρενέβη για την υπόθεση ο Άρειος Πάγος. 

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Γεωργία Αδηλίνη παρήγγειλαν διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν μετά την απολογία του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έρευνας θα διερευνηθεί αν ήταν σωστή η απόφαση των δυο δικαστικών λειτουργών λόγω της βαρύτητας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος αφέθηκε λεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του την οποία κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε βάναυσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA