Μενού
Ζεστός καιρός στην Αθήνα
Πέρασμα της αφρικάνικης σκόνης από την πρωτεύουσα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Ο Απρίλιος 2024 ξεκίνησε με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης από τα νοτιαδυτικά, ωστόσο τα Μερομήνια δείχνουν μία διαφορετική εξέλιξη του καιρού.

Ο Απρίλιος 2024, σύμφωνα με ανάλυση Μερομηνίων από τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ξεκινάει τις πρώτες ημέρες του, μέχρι τις 14 τουλάχιστον, με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και με ιδιαίτερα υψηλές στα νότια. Ανά διαστήματα, θα υπάρχουν σύντομα περάσματα από τα δυτικά.

Το «αίνιγμα» με τον Απρίλιο εντοπίζεται το διάστημα μεταξύ 15-18, όπου όπως αναφέρουν τα Μερομήνια, θα υπάρξει κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές σε συγκεκριμένα σημεία.

Μεταξύ 19 και 30 Απριλίου ο καιρός θα επανέλθει, σύμφωνα με τα Μερομήνια, σε ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως νότια και στην Κρήτη, ενώ θα καταγραφούν και τοπικές μπόρες.

Απρίλιος 2024: Πώς αναλύονται τα Μερομήνια

Άξιο αναφοράς σχετικά με τα μερομήνια είναι ότι πρόκειται για έναν πανάρχαιο τρόπο πρόβλεψης του καιρού, αν και η επίσημη μετεωρολογία τον αμφισβητεί.

Τον Αύγουστο παρατηρούμε προσεκτικά τον καιρό για δώδεκα ημέρες που η κάθε μία τους αντιστοιχεί στον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Ο κόσμος της υπαίθρου όπως γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες ακολουθούν αυτή την πανάρχαια μέθοδο, ενώ συχνά ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα «ημερομήνια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA