Μενού
Oli
  • Α-
  • Α+

Δεκαέξι ημέρες μετά και μέχρι στιγμής δεν έχει βγει το επίσημο πόρισμα της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 8χρονου Όλιβερ στην Αράχωβα. Εν αναμονή του πορίσματος ο κηδεμόνας του χάσκι αλλά και η Μάρθα Πουλτίδου υποστηρίζουν πως οι κτηνίατροι που έκαναν την νεκροψία δεν ήξεραν να κάνουν ούτε την τομή για την εξέταση. 

«Μετά από 30 ώρες που πήγαν το σκυλί για νεκροψία δεν μπορεί να βγει πόρισμα! Το σκυλί το πέταξαν στις σακούλες μαζί με τις μάσκες και τα γάντια που φορούσαν, δεν ήξεραν να κάνουν τομή και την έκανε ο ιδιώτης που παραχώρησε το κτηνιατρείο του» είπε ο κ. Φλέκας, ο κηδεμόνας του Όλιβερ στο MEGA. 

Επίσης και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου, είπε πως οι κτηνίατροι δεν ήξεραν να κάνουν τομή. Από την πλευρά της, η Κλεονίκη Τόλα, η πρώτη κτηνίατρος που εξέτασε τον Όλιβερ και τον εγχείρισε εν ζωή, απέκλεισε την επίθεση από αγέλη σκύλων, υποστηρίζοντας πως δεν είχε σημάδια από δαγκωνιές. 

«Θα φτάσω στο ευρωπαϊκό δικαστήριο»

Από την ΕΛΑΣ διαρρέουν πως δεν έχουν βρεθεί στοιχεία κακοποίησης του σκύλου και ο κηδεμόνας του θεωρεί πως κακοποιήθηκε από άνθρωπο.

«Θα φτάσω μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο, εγώ είμαι η φωνή του Όλιβερ, προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του και την αλήθεια. Εγώ τον είδα από την πρώτη στιγμή, δεν είδα δαγκωματιές» είπε ο κ. Φλέκας. 

«Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε, κατηγορούμενος υπάρχει, θα ασκηθεί ποινική δίωξη» είπε η δικηγόρος του κ. Φλέκα, Ανθούλα Ανάσογλου. 

«Στην αποθήκη που ήταν ο Όλιβερ βρέθηκαν κρανία και κόκκαλα σκύλων»

«Είναι όλοι ψεύτες! Ο δεύτερος κτηνίατρος από πού είδε τα δαγκώματα των ζώων; Θέλω να μας πουν από πού διαπίστωσαν από τρίχες και κόκαλα ότι ο Όλιβερ είχε δαγκωματιές. Επίσης, το βίντεο δείχνει τον Όλιβερ με άλλα δύο ζώα, τα οποία κάθονταν μακριά και ήταν ήρεμα", επεσήμανε νωρίτερα μιλώντας στο STAR η κ. Πουλτίδου. 

Η κ. Πουλτίδου αναφέρθηκε και σε στοιχεία τα οποία θεωρεί ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα από την αστυνομία. Αρχικά, όπως είπε, εθελόντρια πήγε στην αστυνομία και έδωσε κάποια ονόματα για την υπόθεση, όμως οι αστυνομικοί εστίασαν στο εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο.

«Ό,τι έχουμε πάει στις αρχές. Θέλω να σας πω ότι εθελόντρια κατήγγειλε συγκεκριμένα ονόματα και το μόνο που τη ρωτούσαν είναι εάν ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ τον άφηνε ελεύθερο», δήλωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα φέρεται να έζησε ο Όλιβερ σε αποθήκη στην Αράχωβα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μάρτυρας υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να σέρνει σε αποθήκη έναν σκύλο. Από το σημείο άκουσε ένα σκυλί να κλαίει και λίγο αργότερα τον άνδρα να φωνάζει, σαν να τον δάγκωσε κάτι. Μερικά λεπτά μετά, είδε το σκυλί να βγαίνει τραυματισμένο από την αποθήκη και να κρύβεται κάτω από ένα αμάξι. Ο άνδρας εθεάθη στη συνέχεια σε αυτοκίνητο, με τη μάρτυρα να καταγράφει τα τελευταία ψηφία από την πινακίδα του.

«Είδα τον Όλιβερ με έναν άνδρα σε αποθήκη»

Σύμφωνα με την κ. Πουλτίδου, η γυναίκα -που δεν ήταν επισκέπτρια- δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό επίσημα, καθώς, όπως λέει, φοβάται ότι θα κάνουν κακό στα παιδιά της, τα οποία διατηρούν επιχείρηση στην περιοχή. Την περιγραφή της φέρεται να μετέφερε στις αρχές η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, στην οποία εκμυστηρεύτηκε όσα είδε το μοιραίο βράδυ.

«Η δημοσιογράφος μπήκε στην αποθήκη, σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο και δήλωσε ότι είδε κόκαλα, κρανία και δέρματα σκύλων!», αποκάλυψε η κ. Πουλτίδου.

«Τα ζώα επιτίθονται στη σφαγίτιδα, όχι στον πρωκτό»

«Παγκοσμίως, τέτοια κακοποίηση ζώου από άλλα ζώα δεν υπάρχει. Να ξέρετε όταν τα ζώα επιτίθενται, επιτίθενται στη σφαγίτιδα (φλέβα). Κανένα ζώο δεν επιτίθεται στον πρωκτό. Να ξέρετε, ακόμα και αν επιχειρήσεις εσύ αν άνθρωπος επιχειρήσεις να σηκώσεις το χέρι σου σε ένα ζώο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να βάλει την ουρά στα σκέλια για να προστατέψει τα γεννητικά του όργανα. Εδώ τι έγινε; Εδώ τι έγινε; Σήκωσε την ουρά του; Θα μας τρελάνουν;», τόνισε η Μάρθα Πουλτίδου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA