Μενού
arkoyda
Αρκούδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου βίωσε το απόγευμα της Τετάρτης (20/09) ένας 63χρονος βοσκός στη δυτική Φθιώτιδα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αρκούδα με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Πληροφορίες του lamiareport.gr κάνουν λόγο ότι το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» της ορεινής κοινότητας Μερκάδας του δήμου Μακρακώμης και ότι ο 63χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο.

Το χρονικό της επίθεσης

Οι ίδιες πληροφορίες διευκρινίζουν πως η επίθεση έλαβε χώρα την ώρα που ο βοσκός αναζητούσε ένα από τα ζώα του κοντά στη στάνη, ακολουθώντας τα σκυλιά του που γαύγιζαν κοντά σε μια πηγή.

Σε εκείνο το σημείο γύρω στις 19:00, δέχτηκε την επίθεση από την αρκούδα που τον τραυμάτισε αρκετά σοβαρά στο πρόσωπο πριν τραπεί σε φυγή πιθανότατα από τα σκυλιά που είχε μαζί του.

Η σύζυγός του και άλλοι κυνηγοί που βρίσκονταν στην περιοχή, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου του έκαναν ράμματα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρη Αλεξίου επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του 63χρονου, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κυνηγών, το τελευταίο διάστημα είχαν δει μία αρκούδα με το μικρό της να περιφέρεται στις ανατολικές πλαγιές του Βελουχίου.

Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση το αστυνομικό τμήμα Σπερχειάδας, προκειμένου να εξακριβώσει ότι πρόκειται για επίθεση από ζώο και μάλιστα αρκούδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA