Μενού
Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ
Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του 20χρονου για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που κατέληξε στον θάνατο ενός αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός δεύτερου, εξέδωσε η ΕΛΑΣ, ενημερώνοντας, παράλληλα, πως αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά σχημάτισε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, μετά τις διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια. 

Οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος, είχαν κλέψει συνολικά τέσσερα οχήματα από τις προαναφερθείσες περιοχές από το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης. 

«Κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας με τον τρόπο αυτό σε κίνδυνο τη ζωή των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου. Ακολούθως, επί της Λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο, στο 14ο περίπου χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, ο 20χρονος έχασε τον έλεγχο του κλεμμένου οχήματος και συγκρούστηκε με άλλο κλεμμένο όχημα, που οδηγούσε συνεργός του, με συνέπεια να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί, αφού προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο, ενώ το άλλο όχημα με τον οδηγό διέφυγε» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Όσον αφορά στον μοιραία τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού, σημειώνεται: «Μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που ακολουθούσε το όχημα, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, τραυματίσθηκε ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και προκλήθηκαν φθορές στο υπηρεσιακό όχημα».

Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 29χρονου. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA