Μενού
Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Επιχείρηση των ΔΙ.ΑΣ. στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Στο «401» Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σημερινής καταδίωξης στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκε σοβαρά με έναν συνάδελφό του, που έφυγε από τη ζωή.

Οι γιατροί έχουν καταφέρει να ελέγξουν την αιμορραγία του, ωστόσο τον έχουν σε κατάσταση καταστολής για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να αποφύγει το απότομο ξύπνημα και τους πόνους που προέκυψεαν από το τροχαίο δυστύχημα στον Ασπρόπυργο.

Ο 32χρονος αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υποβλήθηκε σήμερα σ' ένα χειρουργείο και θα υποβληθεί σε ένα ακόμη αύριο, Τρίτη (19/12), για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα σε πόδια και λεκάνη.

Ασπρόπυργος: Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα με τον νεκρό αστυνομικό

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 29χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ και να τραυματιστεί ένα δεύτερος.

Ο κ. Μαυροειδάκος, κινούμενος προς το Θριάσιο όπου μεταφέρθηκαν, μίλησε στην ΕΡΤ ενημερώνοντας πως η κατάσταση του τραυματία είναι σοβαρή.

Όπως είπε, το τροχαίο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από σήμα που έλαβε το Κέντρο για απόπειρα κλοπής ή κλοπή οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας περί τις 04:00.

«Φέρεται να υπήρξε κάποιος ελιγμός και οι συνάδελφοι εξετράπησαν» δήλωσε και εκτίμησε πως η μηχανή κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Σε άλλο σημείο, ωστόσο, είπε πως είναι «άγνωστο εάν υπάρχει εμβολισμός ή εκτροπή».

Σημειώνεται πως ο ελιγμός έγινε από το υπό καταδίωξη όχημα και ενώ το περιπολικό που λάμβανε, επίσης, μέρος στην καταδίωξη κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, η μηχανή δεν το έκανε. 

Επεσήμανε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει κανείς «για το πώς φέρεται το κράτος» στους ενστόλους, αλλά επεσήμανε πως «η πολιτεία είναι απούσα». 

Ζήτησε τη θωράκιση των σωμάτων ασφαλείας, καθώς «οι συνάδελφοι δεν είναι αναλώσιμοι». 

«Τι να κάνουμε για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι έξω για να προστατεύουν τους άλλους και δεν έχουν καμία μα καμία δίκαιη αντιμετώπιση;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά στους δράστες της κλοπής του οχήματος, διευκρίνισε πως έχει συλληφθεί ο ένας εξ αυτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA