Μενού
astinomikos dias
Aστυνομικός της ΔΙΑΣ | Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή (22/12) απολογείται ο 20χρονος που συνελήφθη πρώτος για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην εκπομπή «Live News» του MEGA, παρουσιάστηκε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα.

«Και τα δύο αυτοκίνητα παρκάρανε, είδα να κατεβαίνουν τέσσερα άτομα και να πλησιάζουν ένα σκουρόχρωμο όχημα, οι δύο έκατσαν από την μεριά του οδηγού, οι άλλοι δύο πηγαινοερχόντουσαν. Είδα τα φώτα του αυτοκινήτου να ανάβουν και κατάλαβα ότι το είχαν ανοίξει. Οι τρεις φύγανε και μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και ο συνοδηγός του γκρι μπήκε στο όχημα που είχαν ανοίξει και έφυγε και αυτός ακολουθώντας τα άλλα αυτοκίνητα.»

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο 20χρονος φέρεται να έχει παραδεχτεί τις πράξεις του το βράδυ πριν την μοιραία καταδίωξη.

«Είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί. Ο ξάδερφος μου, μου είπε να πάμε να πάρουμε ένα άτομο και αυτός Ρομά και να πάμε να κλέψουμε αυτοκίνητα στη Νίκαια. Με αυτόν με έχουν ξαναπιάσει γιατί κλέβαμε σίδερα. Επειδή το Hyundai που κλέψαμε δεν τράβαγε από δίσκο το παρατήσαμε. Πήγαμε στην Νίκαια και κλέψαμε άλλα τρία αυτοκίνητα. Για να μην με πιάσουν οι αστυνομικοί πάτησα γκάζι. Στην στροφή πριν τα διυλιστήρια ακούμπησα ένα άλλο αμάξι και το δικό μου γύρισε ανάποδα στον δρόμο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 20χρονος.

Τι είπε στην αστυνομία ο 17χρονος

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας 17χρονος, σε βάρος του οποίου, πέρα από το περιστατικό στον Ασπρόπυργο, έχουν σχηματιστεί, σύμφωνα με το Mega, κι άλλες κατηγορίες όπως αυτή της κλοπής, της απείθειας, της αντίστασης, της σύστασης συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών, της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και σοβαρή σωματική βλάβη του δεύτερου αστυνομικού και παράβασης περί μη έκδοσης ταυτότητας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν, παράλληλα, τα πρώτα λόγια του 17χρονου στους αστυνομικούς μετά την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, από την οποία σκοτώθηκε ένας νεαρός αστυνομικός και τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας.

«Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό.

Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA