Μενού
Ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα
Επιχείρηση της ομάδας ΔΙΑΣ | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (22/12) ζήτησε και πήρε ο 17χρονος συλληφθείς για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, από την οποία σκοτώθηκε ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε βάρος του 17χρονου, πέρα από το περιστατικό στον Ασπρόπυργο, έχουν σχηματιστεί, σύμφωνα με το Mega, κι άλλες κατηγορίες όπως αυτή της κλοπής, της απείθειας, της αντίστασης, της σύστασης συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών, της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και σοβαρή σωματική βλάβη του δεύτερου αστυνομικού και παράβασης περί μη έκδοσης ταυτότητας.

Σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση ταυτότητας, υπάρχει μία σύγχυση ως προς την πραγματική του ηλικία. Συγκεκριμένα, το 2021, όταν είχε συλληφθεί για την καταδίωξη στο Πέραμα, δεν έφερε μαζί του ταυτότητα με αποτέλεσμα να οριστεί ιατροδικαστής και να γίνει γνωστό πως ήταν 16 χρονών. 

Χθες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είναι 18 χρονών, το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες «μετέφρασαν» πως είχε γεννηθεί το 2005

Ασπρόπυργος: Τα πρώτα λόγια του 17χρονου στους αστυνομικούς

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν, παράλληλα, τα πρώτα λόγια του 17χρονου στους αστυνομικούς μετά την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, από την οποία σκοτώθηκε ένας νεαρός αστυνομικός και τραυματίστηκε σοβαρά άλλος ένας.

«Έχω ξανακατηγορηθεί για κλοπές οχημάτων στο παρελθόν. Εγώ και ο ξάδερφός μου κλέψαμε ένα αυτοκίνητο και είπαμε με τους άλλους δύο να βρεθούμε αργότερα στο Σοφό.

Μπήκαμε όλοι σε αυτό το αυτοκίνητο που κλέψαμε και πήγαμε στα Λιόσια όπου κλέψαμε ακόμα ένα αυτοκίνητο. Επειδή το αμάξι δεν τράβαγε πολύ το παρατήσαμε και συνεχίσαμε με το δεύτερο, όπου πήγαμε στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό και κλέψαμε άλλα 3 αυτοκίνητα.

Όπως οδηγούσαμε τα αυτοκίνητα μας είδαν οι αστυνομικοί κοντά στο Δαφνί. Εγώ τους ξέφυγα και γύρισα προς το Πέραμα όπου παράτησα το αυτοκίνητο στο σημείο που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί το 2021 τον φίλο μου και τότε είχα ξεφύγει.

Χθες ήρθαν οι αστυνομικοί να με πιάσουν, αντιστάθηκα με μπουνιές και κλωτσιές αλλά δεν τα κατάφερα. Τους είπα πού είχα αφήσει το αυτοκίνητο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA