Μενού
Αστυνομία στον Ασπρόπυργο
Αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν σήμερα (22/12) ο 20χρονος και ο 17χρονος συλληφθείς, που κατηγορούνται πως προκάλεσαν την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο από την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ο 20χρονος και ο 17χρονος οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον πείσουν με τις εξηγήσεις τους, και γι' αυτό αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Υπενθυμίζεται πως από την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο τραυματίστηκε σοβαρά ένας ακόμη αστυνομικός.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, όπως σημειώνει το Mega, ο 20χρονος, ο οποίος είναι ο οδηγός ένος εκ των οχημάτων που καταδίωκαν οι αστυνομικοί στον Ασπρόπυργο και φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, αποδέχθηκε κάποιες από τις κλοπές αυτοκινήτων, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι μέλος συμμορίας και ότι οδηγούσε επικίνδυνα.

Σε ό,τι αφορά τον 17χρονο, που είναι και αδερφός του 20χρονου, αρνείται κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στον Ασπρόπυργο, και υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος, κατευθυνόταν προς το Πέραμα.

Ασπρόπυργος: Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Live News» του MEGA, παρουσιάστηκε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα.

«Και τα δύο αυτοκίνητα παρκάρανε, είδα να κατεβαίνουν τέσσερα άτομα και να πλησιάζουν ένα σκουρόχρωμο όχημα, οι δύο έκατσαν από την μεριά του οδηγού, οι άλλοι δύο πηγαινοερχόντουσαν. Είδα τα φώτα του αυτοκινήτου να ανάβουν και κατάλαβα ότι το είχαν ανοίξει. Οι τρεις φύγανε και μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα και ο συνοδηγός του γκρι μπήκε στο όχημα που είχαν ανοίξει και έφυγε και αυτός ακολουθώντας τα άλλα αυτοκίνητα.»

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, ο 20χρονος φέρεται να έχει παραδεχτεί τις πράξεις του το βράδυ πριν την μοιραία καταδίωξη.

«Είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί. Ο ξάδερφος μου, μου είπε να πάμε να πάρουμε ένα άτομο και αυτός Ρομά και να πάμε να κλέψουμε αυτοκίνητα στη Νίκαια. Με αυτόν με έχουν ξαναπιάσει γιατί κλέβαμε σίδερα. Επειδή το Hyundai που κλέψαμε δεν τράβαγε από δίσκο το παρατήσαμε. Πήγαμε στην Νίκαια και κλέψαμε άλλα τρία αυτοκίνητα. Για να μην με πιάσουν οι αστυνομικοί πάτησα γκάζι. Στην στροφή πριν τα διυλιστήρια ακούμπησα ένα άλλο αμάξι και το δικό μου γύρισε ανάποδα στον δρόμο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 20χρονος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA