Μενού
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις 2 το μεσημέρι στην Πάτρα συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο πριν δυο ημέρες. Άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως έφυγε από τη ζωή.

Την ίδια ώρα με πολλαπλά τραύματα σε λεκάνη, άκρα και πλευρά νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο 33χρονος αστυνομικός που επέβαινε στην ίδια μηχανή με τον 29χρονο και μετά την πρόσκρουση σε προπορευόμενο περιπολικό πετάχτηκε στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Όπως είπε ο πατέρας του «είναι σε καταστολή τον έχουν διασωληνωμένο. Είναι λίγο στα πλευρά, στη λεκάνη εκεί που είναι η ουρίτσα και στο πόδι που έχει κάταγμα κάτω στην περόνη. Οι ορθοπεδικοί τώρα περιμένουν σιγά σιγά να ξυπνήσει», είπε ο πατέρας του τραυματισμένου αστυνομικού.

Επίσης, χθες αστυνομικοί εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στο Πέραμα έναν 17χρονο που αναζητούνταν για την υπόθεση. Ο ανήλικος φέρεται να αντιστάθηκε ωστόσο οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ανήλικος είχε ξανά απασχολήσει και στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα τον Οκτώβριο του 2021 όπου είχε χάσει τη ζωή του νεαρός Ρομά από πυρά αστυνομικών.

Ο 17χρονος είχε καταδικαστεί ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που δεν τηρούσε ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές αν και είχε ενημερωθεί η εισαγγελία δεν είχε προχωρήσει σε διαδικασία εντάλματος σύλληψης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 17χρονος μαζί με έναν 20χρονο που συνελήφθη τη Δευτέρα αμέσως μετά την καταδίωξη και άλλα δυο άτομα που αναζητούνται ένας εκ των οποίων επίσης 17 ετών είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων και από το βράδυ της Κυριακής ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας είχαν αφαιρέσει τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές οχημάτων. «Στο καλό το αυτοκίνητο, δε μας ενδιαφέρει, παλιό αυτοκίνητο ήταν. Να μη σκοτωνόταν το παλικάρι», είπε η ιδιοκτήτρια του κλεμμένου αυτοκινήτου ενώ ο σύζυγος της ανέφερε: «Μόλις το άκουγα, έκλαιγα. Τι να σας πω; Παλικαράκι, 30 χρονών, να σκοτωθεί; Ας μη το κυνηγούσαν το αυτοκίνητο. Τι μας ενδιέφερε; Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA