Μενού
Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Γενικό Κρατικό Νίκαιας | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Ασθενής από την Πρέβεζα, ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν διασωληνωμένος, μεταφέρθηκε μέχρι την Αττική και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ώστε να υποβληθεί σε μία αξονική τομογραφία. Πλέον, παραμένει στην παθολογική, γιατί δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μέσω του OPEN, ο ασθενής είναι υπέρβαρος και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν υπάρχει κατάλληλος αξονικός τομογράφος. Μετά τη διάσωληνωσή του, ωστόσο, έπρεπε έτσι και αλλιώς να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο γιατί στην πόλη δεν υπάρχει ΜΕΘ.

Μετά από συνεννόηση των συγγενών με το νοσοκομείο, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για να γίνει η αξονική, σε απόσταση 4-5 ωρών.

Ο κ. Γιαννάκος έκρινε την απόφαση ως «λάθος», λέγοντας πως η συνεννόηση έπρεπε να γίνει με το Συντονιστικό Κέντρο Διακομιδών, ώστε να πάει σε ένα κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως στα Ιωάννινα ή την Πάτρα.

Όταν έφτασε στη Νίκαια, διασωληνωμένος, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει άδεια κλίνη ΜΕΘ και πλέον «νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική», είπε ο ίδιος. 

«Μπορούσε να πάει στα Γιάννενα ή την Πάτρα, αλλά δεν έγινε συνεννόηση. Το λάθος είναι ότι θα έπρεπε να γίνει συνεννόηση του νοσοκομείου Πρέβεζας με το Συντονιστικό για να πάει σε νοσοκομείο με τομογράφο και κλίνη ΜΕΘ» επεσήμανε. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA