Μενού
ΜΕΘ σε νοσοκομείο
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο | EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η εκδίκαση αγωγής που άσκησε κάτοικος της Αστυπάλαιας κατά του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού και του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

Κατά τις ίδιες πηγές, η γυναίκα διεκδικεί αποζημίωση για βλάβες που υπέστη.

Η ενάγουσα είναι μόνιμη κάτοικος της Αστυπάλαιας και την 21η Σεπτεμβρίου 2018 τα ξημερώματα ξύπνησε από οξύ πόνο στο στήθος.

Αμέσως η κόρη της τηλεφώνησε σε εφημερεύοντα ιατρό. Σύμφωνα με την αγωγή η ιατρός ζήτησε από την κόρη της να της χορηγήσει ηρεμιστικό χάπι και να προσπαθήσει πάλι να κοιμηθεί, καθώς θεώρησε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Αστυπάλαια: Τι συνέβη

Η κόρη της ζήτησε να τους δεχτεί στο ιατρείο, καθώς δεν είχε αισθανθεί ξανά πόνο στο στήθος και εν τέλει, μετέβησαν εκεί.

Η ιατρός, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, μέτρησε το οξυγόνο της και της χορήγησε ένα ενέσιμο ηρεμιστικό, ενώ συνέστησε την επιστροφή της στην οικία της και φέρεται να απέδωσε τον πόνο σε άγχος.

Η ενόχληση στο στήθος επανήλθε, ενώ η γυναίκα έκανε και εμετό με αποτέλεσμα να μεταβεί εκ νέου στο ιατρείο, όπου άλλος αγροτικός ιατρός διέταξε την διενέργεια καρδιογραφήματος.

Την υπέβαλε σε 4 καρδιογραφήματα και της έβαλε ορό για την χορήγηση ηρεμιστικού, ενώ κατά την παραμονή της εκεί έκανε δύο φορές εμετό.

Από την Αστυπάλαια στην Αθήνα

Η ασθενής τις επόμενες ημέρες μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να λάβει τη γνώμη ειδικού καρδιολόγου ο οποίος διαπίστωσε πως είχε υποστεί οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και της χορήγησε ειδική φαρμακευτική αγωγή, ενώ συνέστησε στεφανιογραφία.

Εισήχθη σε χειρουργείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αγγειοπλαστικής. Τον Ιανουάριο του 2018 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση τοποθέτησης απινιδωτή.

Σήμερα, η υγεία της είναι επιβαρυμένη και η ίδια θεωρεί ότι αν είχε διαγνωστεί το έμφραγμα εγκαίρως η κατάστασή της θα ήταν καλύτερη.

Με την αγωγή η γυναίκα διεκδικεί οι εναγόμενοι να της καταβάλουν εις ολόκληρον έκαστος το ποσό των 157.479,72 ευρώ για τις βλάβες που υπέστη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA