Μενού
sxoleio
Σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι σχολικές μονάδες θα χρησιμοποιηθούν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 ως εκλογικά κέντρα κάτι που σημαίνει πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τόσο πριν όσο και μετά από την ημέρα των εκλογών. Μάλιστα αν χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή ώστε να αναδειχθεί νικητής στις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές, τότε θα παραμείνουν κλειστά εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Δημοτικές εκλογές 2023: Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας που έφτασε ήδη στα σχολεία: «λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA