Μενού
Ο δρόμος της αγάπης στη Βυτίνα
Ο δρόμος της αγάπης στη Βυτίνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι τη Φλωρεντία ή το Παρίσι για να απολαύσετε ένα ρομαντικό σκηνικό με το άλλο σας μισό. Ένας πανέμορφος δρόμος που βρίσκεται στην Ελλάδα και απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα προσφέρει μία θέα που γοητεύει κάθε ζευγάρι που περνά από εκεί.

Το μονοπάτι αυτό ονομάζεται «δρόμος της αγάπης» και είναι ουσιαστικά μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια. Θα συναντήσετε το υπέροχο αυτό πέρασμα στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου.

«Στέκι» για ερωτευμένους

Το όνομα του παραμυθένιου αυτού δρόμου κρατάει από πολύ παλιά, επειδή ήταν ανέκαθεν δημοφιλής στους ερωτευμένους του χωριού αλλά και σε ζευγαράκια από διπλανές κοινότητες. Εκεί πήγαιναν πολλοί νέοι για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας ερωτικές κουβέντες και υπονοούμενα, κρυμμένοι από τα συντηρητικά ήθη της εποχής και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Το ξακουστό Δασάκι της Βυτίνας περί του δρόμου απλώνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων και είναι ό,τι πρέπει για περίπατο. Πρόκειται για ένα πειραματικό αλσύλλιο που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί, και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής, κατάφυτο με 3.780 είδη χλωρίδας, κυρίως πεύκα, έλατα και ψευδοκαστανιές.

Όσον αφορά την ίδια τη Βυτίνα, δεν πάει πίσω. Στις άκρες του όρους Μαίναλο, αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και διάσημα χειμερινά θέρετρα όλης της Πελοποννήσου. Συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου. Δεσπόζει σε γραφική θέση στην ορεινή κοιλάδα του Βόρειου Μαινάλου, σε υψόμετρο 1.033 μέτρων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA