Μενού
Λάρισα πτώμα
Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα στον Τύρναβο | In Time / Γιώργος Κυδώνας
  • Α-
  • Α+

Καταθέσεις, υλικό από κάμερες και κεραίες κινητής τηλεφωνίας κάνουν «φύλλο και φτερό» οι Αρχές, επιχειρώντας να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, την ώρα που αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Ήδη όσο προχωρούν οι έρευνες, οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία, ανασυνθέτοντας το παζλ των τελευταίων ημερών του 39χρονου.  Τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με το Mega είναι ότι οι αρχές έχουν στα χέρια τους καταγραφικά από κάμερες σε τρία διαφορετικά σημεία της διαδρομής που ακολούθησε ο 39χρονος

Τα συγκεκριμένα καταγραφικά βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου εξετάζονται, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ανασύρουν υλικό από τις επίμαχες ημέρες, να διαπιστώσουν αν ο Βασίλης Καλογήρου πέρασε από τα συγκεκριμένα σημεία, όπως και αν υπάρχει κάποιο άλλο άτομο που τον ακολουθούσε.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών στην επίμαχη περιοχή για να εξεταστούν τα δεδομένα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, παρόλο που ο 39χρονος δεν είχε μαζί του το κινητό του.

Αυτό γίνεται για να εξακριβωθεί εάν στην περιοχή βρισκόταν κάποιο άλλο άτομο που είχε μαζί του κινητό και, αν ναι, να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποια ύποπτη συνομιλία που να σχετίζεται με την υπόθεση.

Δεν βρέθηκε ξένο DNA στα νύχια του Βασίλη Καλογήρου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δεν βρέθηκε ξένο DNA στα νύχια του Βασίλη Καλογήρου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για ενδεχόμενα ίχνη ξένου γεννετικού υλικού στα ρούχα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, κλιμάκια της ΕΛΑΣ «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων εκτιμάται ότι θα έχουν βγει σε περίπου 15 ημέρες.

Καταθέτουν τρία στενά συγγενικά πρόσωπα του 39χρονου

Ήδη ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση απέστειλε κλήσεις για καταθέσεις σχετικά με τον θάνατο του 39χρονου και τη Δευτέρα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου.

Πρόσωπο - «κλειδί» θεωρείται, σύμφωνα με το Mega, η μητέρα του θύματος και προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς ήταν η πρώτη που μίλησε για εγκληματική ενέργεια με άνωθεν εντολή. Το δεύτερο πρόσωπο που μίλησε ανοιχτά για δολοφονία ήταν ο θείος του 39χρονου, Γιώργος Αποστολάκης.

Πολύ σημαντική κρίνεται και η κατάθεση του πατέρα του Βασίλη Καλογήρου μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις της συζύγου του και συγγενών του οι οποίου αφήνουν δημοσίως υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια κατά του 39χρονου.

Η κατάθεση θηροφύλακα

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θηροφύλακας της περιοχής τονίζει πως δεν υπήρχε η σορός στο σημείο που εντοπίστηκε λίγα 24ωρα πριν, καθώς ο ίδιος πέρασε από το σημείο και δεν την είχε δει.

Όπως ο ίδιος λέει μάλιστα, πέρασε αρκετές φορές από το σημείο, ενώ έχει ρωτήσει και κυνηγούς σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA