Μενού
karras.jpg
Ο Βασίλης Καρράς. | NDP
  • Α-
  • Α+

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Βασίλη Καρρά, το απόγευμα το Σαββάτου, 24 Δεκεμβρίου. Ο αγαπημένος λαϊκός ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, στις 17:00 το απόγευμα, μετά από μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η οικογένεια του Βασίλη Καρρά αποφάσισε την Τρίτη (26/12), δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η σορός του να τεθεί στο λαϊκό προσκύνημα, από τις 10:00 έως τις 13:00, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του Βασίλη Καρρά θα γίνει την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα», γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον άλλωστε, αυτή ήταν και η τελευταία του επιθυμία, να ταφεί δηλαδή στην αγαπημένη του πατρίδα, το χωριό όπου μεγάλωσε και πάντα επισκέπτονταν, όταν έβρισκε χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Καρράς: Φόρος τιμής και τριήμερο πένθος στα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Οι συγχωριανοί του είπαν στην ΕΡΤ ότι θα θυμούνται για πάντα, τον χαμογελαστό Βασίλη, που κάθε φορά ρωτούσε ποιες είναι οι ανάγκες του χωριού και τις ικανοποιούσε με τις δωρεές του.

Έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής, πραγματοποιήθηκαν με τη δική του φροντίδα. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, λίγοι γνώριζαν πόσες φορές ο Βασίλης Καρράς, είχε στηρίξει ανώνυμα, πολλούς ανθρώπους, που είχαν ανάγκη, συγχωριανούς και μη.

Στην ίδια περιοχή ο Βασίλης Καρράς έφτιαξε τη φάρμα του, έναν χώρο, στις πλαγιές του Παγγαίου, όπου καλλιεργούσε τα δικά του προϊόντα.

Βασίλης Καρράς: Η ζωή του

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

«Εγώ παντρεμένος γεννήθηκα. Στα 18 μου γνώρισα τη γυναίκα μου και στα 20 παντρεύτηκα. Γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντά. Έχουμε και μία κόρη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για την σύζυγό του, ο τραγουδιστής.

Το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη, η οποία το 2019 παντρεύτηκε.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Καρράς: Η συγκινητική φωτογραφία της κόρης του λίγο μετά τον θάνατό του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA