Μενού
ergatis gis
Εργάτης γης σε χωράφι. | EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Πατέρας και γιος από τη Βέροια κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τμήμα ασφάλειας της πόλης, μετά από καταγγελία, οι δύο άνδρες φέρονται να απασχολούσαν, ως εργάτες γης, δύο αλλοδαπούς, χωρίς τη θέλησή τους.

Επιπλέον, πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι παρακρατούσαν τα ταξιδιωτικά έγραφα των δύο εργατών.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει ότι σύμφωνα με την καταγγελία «πατέρας και γιος, από το καλοκαίρι του 2023 έως και αρχές Μαρτίου του 2024, απασχολούσαν τους δύο άνδρες ως εργάτες γης». Μάλιστα, γίνεται λόγος για απειλές βίας.

Βέροια: Δεν έδιναν χρήματα

Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να επέβαλλαν στους δύο άνδρες εκτελούν αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους καταβάλλουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ το κατάλυμα που τους παρείχαν δεν τηρούσε τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος πατέρα και γιου, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ στους παθόντες παρασχέθηκε η απαιτούμενη προστασία και αρωγή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA