Μενού
emfyli via endooikogeneiaki
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μπροστά σε ένα διπλό «μέτωπο» βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία καθώς έχει να διαχειριστεί εκτός από τα καθημερινά περιστατικά μικροεγκληματικότητας και τις υποθέσεις βίας μεταξύ ανηλίκων αλλά και των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Δυο ζητήματα για τα οποία κομβικής σημασίας είναι η λέξη «μίλα» καθώς πολλές υποθέσεις δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή δεν παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης επειδή τα θύματα φοβούνται για αντίποινα εάν αποκαλύψουν τι συμβαίνει.

Στο θέμα των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σύμφωνα με στοιχεία πλέον αρκετές γυναίκες μιλάνε. Κάθε μέρα το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχεται πάρα πολλά τηλεφωνήματα από γυναίκες που ζητούν βοήθεια.

Ενδεικτικά Από την 1η έως τις 9 Απριλίου έγιναν σε όλη τη χώρα 852 καταγγελίες και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 617 συλλήψεις. Μόνο την Τρίτη καταγράφηκαν 141 καταγγελίες και πραγματοποιήθηκαν 73 συλλήψεις, εκ των οποίων 28 στην Αττική. Επίσης, 5 θύματα ζήτησαν να μεταφερθούν σε δομή.

Την ίδια στιγμή εντός και εκτός σχολείων προβληματίζουν τα περιστατικά βίας με «πρωταγωνιστές» ανήλικους. Στα Πεύκα Θεσσαλονίκης πέντε μαθητές δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών ξυλοκόπησαν άγρια τρεις μικρότερους. Ένα από τα θύματα της επίθεσης τραυματίστηκε ενώ πέντε μαθητές συνελήφθησαν. Ο λόγος της συμπλοκής ένας τσακωμός κατά τη διάρκεια αθλήματος. Στο Αίγιο 15χρονος μαζί με έναν μεγαλύτερο ανήλικο ξυλοκόπησαν 17χρονο, ύστερα από καρτέρι έξω από το ΕΠΑΛ .

Επίσης, τη Δευτέρα συνελήφθησαν στο Κερατσίνι πέντε ανήλικοι ηλικίας 18 και 17 ετών, κατηγορούμενοι - κατά περίπτωση - για απλές σωματικές βλάβες από κοινού και ληστεία κατά συναυτουργία.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και δυο συγγενικά πρόσωπα, ενός εκ των 18χρονων, για απλές σωματικές βλάβες και διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το πρωί της ίδιας ημέρας και μετά από λεκτικό επεισόδιο σε πάρκο του Κερατσινίου μεταξύ δυο ομάδων ανηλίκων (αποτελούμενες από δύο και τρεις ανήλικους αντίστοιχα) οι οποίοι φοιτούν σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, ακολούθησε μεταξύ τους συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο 18χρονων, ενώ με τη χρήση βίας οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν και μία χρυσή αλυσίδα.

Στη συνέχεια, οι δύο 18χρονοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενώ παράλληλα, πατέρας και αδερφός ενός εξ αυτών, μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα του Κερατσινίου όπου φοιτούν οι τρεις ανήλικοι που νωρίτερα είχαν προκαλέσει σωματικές βλάβες στους δύο 18χρονους, και τους επιτέθηκαν.

Έπειτα και οι επτά εμπλεκόμενοι στα δύο διαδοχικά περιστατικά οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου - Δραπετσώνας όπου συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 18χρονο η χρυσή αλυσίδα που είχε αφαιρεθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA