Μενού
kalamata
Το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους | YouTube/Messinialive.gr
  • Α-
  • Α+

Το πρωί της Τετάρτης (27/12) συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο χωριό Άρι στη Μικρομάνη.

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο από το σημείο της πτώσης του διθέσιου αεροπλάνου Τ-2 Buckeye που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από το αεροδρόμιο.

Η ΕΡΤ μεταφέρει πως της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέβαινε ένα άτομο.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Τα χαρακτηριστικά του Τ-2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA