Μενού
Βίντεο από τη δράση της συμμορίας
Βίντεο από τη δράση της συμμορίας | Glomex
  • Α-
  • Α+

Νέο βίντεο καταγράφει καρέ καρέ πώς δρούσε η περιβόητη συμμορία με τα κοστούμια στην Αττική, εξαπατώντας δεκάδες ηλικιωμένους, έχοντας αποσπάσει πάνω από 300.000 ευρώ.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας πλησίον της ασφάλτου που προέβαλε το δελτίο του Star, καταγράφει τη δράση αυτών των «καλοντυμένων» απατεώνων, που ξεκινούν συνήθως τα «χτυπήματά» τους προσεγγίζοντας με αυτοκίνητο ανύποπτους ηλικιωμένους.

Φαίνονται στα πλάνα να προσεγγίζουν μία ηλικιωμένη γυναίκα με το αυτοκίνητο και, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, αφού σταματούν, με προσηνή στάση, κέρδισαν την εμπιστοσύνη της ισχυριζόμενοι πως είναι «φίλοι» μίας γειτόνισσάς της.

Ο «κοστουμάτη» συμμορία

Την παραπάνω μέθοδο και άλλες ακόμα περιγράφει η δημοσιογράφος του δελτίου. Πάντα ντυμένοι με καλοσιδερωμένα κοστούμια για να προβάλλουν έναν «επαγγελματισμό», οι εγκληματίες έριχναν το «δόλωμά» τους.

Έλεγαν στους ηλικιωμένους, συνήθως αφού επέβαιναν στο αυτοκίνητο, πως τα παιδιά τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούνταν μεγάλη επιστροφή φόρου. Ωστόσο, ψεύδονταν πως οι ίδιοι έπρεπε να καταβάλλουν ένα ποσό για να πληρώσουν τα παράβολα, πριν «κλείσει» η Εφορία.

Από τα 26 θύματα που πρόλαβαν να εξαπατήσουν με την παραπάνω τεχνική, είχαν αποσπάσει περίπου 300.000 ευρώ, αναφέρεται, με τη δράση τους να έχει εξαπλωθεί και εκτός Αττικής, με τις έρευνες να φτάνουν ως το Ζευγολατιό.

Μετά την «εξάρθρωση» της σπείρας, συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ η ΕΛΑΣ αναζητεί ακόμα 7. Χαρακτηριστικό πως ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, βαραίνεται από σχεδόν 100 δικογραφίες για το ίδιο έγκλημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA