Μενού
astinomia-peripoliko
Περιπολικό | Dimitris Panidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος, μετά την απολογία του, αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία.

Ο αστυνομικός αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Η απολογία του αστυνομικού

Ο αρχιφύλακας μπήκε στις 11:45 στο γραφείο του ανακριτή και, όπως γίνεται γνωστό από την ΕΡΤ, ισχυρίστηκε πως αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα, διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας την ηλικία του οποίου δεν κατάφερε να διευκρινίσει, λόγω έλλειψης φωτισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητας τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Το Mega, παράλληλα, έφερε στο φως μέρος του υπομνήματος του αστυνομικού, όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις σκηνές από τη στιγμή που είδε το μαύρο αυτοκίνητο, μέχρι και τους πυροβολισμούς.

«Κρατώντας στο δεξί μου χέρι το πιστόλι, επανειλημμένα φώναζα αστυνομία, κατέβα κάτω. Με το αριστερό μου χέρι, άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο, σκύβοντας στο αυτοκίνητο καθώς αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου» αναφέρεται στο εν λόγω υπόμνημα. 

«Ενώ συνέχιζα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίαζε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, να απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Αυτή η βίαιη κίνηση προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ να την τραβήξω» συμπλήρωνε. 

Σε άλλο σημείο, ανέφερε, την αντίδρασή του στον πυροβολισμό του νεαρού, λέγοντας πως δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. 

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του 17χρονου

Κάμερα του Alpha βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας του 17χρονου, με τη μητέρα του - κατά την ενημέρωση - να ξεσπά σε κλάματα στο άκουσμα της είδησης πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος.

«Γιατί αφέθηκε ελεύθερος;» διερωτήθηκε η μητέρα του ανηλίκου. «Θα του άρεσαν να το κάνουν στο παιδί του;»

Μιλώντας για τον γιο της επεσήμανε πως ήταν «ένα παιδί αγνό, καλό, πονόψυχο , δούλευε κα πήγαινε στο σχολείο. Γιατί; Γιατί στο δικό μου το παιδί;». Ζήτησε, δε, να «μην ξαναδεί τον ήλιο» ο αστυνομικός. 

«Έχω αγανακτήσει. Δεν μπορώ. Το παιδί μου, μου έφαγε το παιδί μου, 17χρονών. Δεν έπρεπε να βγει, έπρεπε να ήταν μέσα» συμπλήρωσε, οργισμένη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA