Μενού
bolos-nekra-psaria
Νεκρά ψάρια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Βόλος δεν έχει προλάβει να συνέλθει από τη δυσοσμία των νεκρών ψαριών στο λιμάνι και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε έρευνα για την οικολογική καταστροφή στον Παγασητικό.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες νεκρών ψαριών που ξεπερνούν τους 160 τόνους, από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την στιγμή που συνεχίζεται η απομάκρυνση των ψαριών, οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο Βόλο υποστηρίζουν πως ζουν την καταστροφή και «το 90% των πελατών έχει φύγει».

Ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στις Αλυκές Βόλου, κ. Καραμήτσος, αναφέρει στο OPEN πως «το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Το ξενοδοχείο μου είναι στις Αλυκές, δίπλα στη θάλασσα, στα 20 μέτρα από εκεί που βρίσκονται τα νεκρά ψάρια».

«Το 90% των πελατών έχει φύγει από το ξενοδοχείο και βρίσκεται ουσιαστικά μόνο το προσωπικό. Ακύρωσαν τις κρατήσεις και έφυγαν και λογικό αφού ήρθαν να κάνουν μπάνιο δίπλα στη θάλασσα και αντί αυτού έβλεπαν νεκρά ψάρια. Εκτός από την άσχημη εικόνα, η δυσοσμία είναι πολύ έντονη στο σημείο», είπε ο κ. Καραμήτσος στο OPEN. 

Δείτε επίσης - Υποχώρηση των υδάτων στη λίμνη Κάρλα: Εκατομμύρια νεκρά ψάρια επιπλέουν στην επιφάνεια

Στην συνέχεια ο ξενοδόχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βόλου από την περσινή χρονιά: «Ήταν ήδη δύσκολη η κατάσταση για τους ανθρώπους του Βόλου, για τα νερά που υπήρχαν από την περσινή χρονιά λόγω των κακοκαιριών. Οι επιχειρήσεις της εστίασης βρίσκονται στο μείον 70-80% περίπου σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια τώρα βρίσκονται σχεδόν στο μείον 100%, αφού εξαφανίστηκε όλος ο κόσμος».

Σε ερώτηση για το αν ξέρουν πότε θα τελειώσει το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια ο κ. Καραμήτσος τόνισε: «Κανένας δεν μας έχει πει τίποτα για το πότε θα τελειώσει αυτό το θέμα. Εδώ ακόμα παίζεται το μπαλάκι των ευθυνών. Ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Χθες είδαμε τα πρώτα συνεργία καθαρισμού μετά από 6 μέρες».

Για την τουριστική σεζόν: «Η καλοκαιρινή σεζόν για εμάς φτάνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Όμως είμαστε ξενοδοχείο που δουλεύει όλο τον χρόνο. Στις Αλυκές υπάρχουν τουλάχιστον 150 άτομα προσωπικό που εργάζεται σεζόν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς οι επιχειρήσεις εδώ δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να υπάρξει άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεων από την Πολιτεία».

Σε ποιες παραλίες του δήμου Βόλου συστήνεται αποφυγή της κολύμβησης 

Σύμφωνα με το gegonota.news η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έγγραφό της που εστάλη στον Δήμο Βόλου, συνιστά την αποφυγή κολύμβησης στις παρακάτω ακτές κολύμβησης:

  • Σουτραλί Αγριάς
  • Πλάκες
  • Άναυρος
  • Ξενία
  • Πευκάκια-Δημοτική ακτή Βόλου (πλαζ Αλυκών)
  • Αλυκές
  • Αμφανών
  • Αμαρυλλίς

Η σύσταση αποφυγής κολύμβησης θα ισχύει μέχρι την εξάλειψη της δυσοσμίας και της ύπαρξης νεκρών ψαριών, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των λουομένων και να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία.

Ο Δήμος Βόλου, Αντιδημαρχία Τουρισμού, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή και τηρώντας την σχετική νομοθεσία, διατηρεί τους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες ακτές, που περιλαμβάνονται σε αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω, προκειμένου να ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες για την ισχύ της παραπάνω σύστασης αποφυγής κολύμβησης.

Επίσης, παραμένουν σε υποστολή οι Γαλάζιες σημαίες σε επτά από τις 11 ακτές του Δήμου Βόλου, μέχρι να ελεγχθεί το φαινόμενο και οι ακτές να πληρούν τα κριτήρια βράβευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA