Μενού
Κλειστό σχολείο
Κλειστό για προληπτικούς λόγους σχολείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παγωμένος είναι ο Βόλος με ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (19/2) σε σχολείο της περιοχής, με το gegonota.news να επισημαίνει πως εξωσχολικοί χτύπησαν στο κεφάλι και στο μάτι δύο μαθητές.

Οι δύο μαθητές στον Βόλο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, με το περιστατικό να σημειώνεται σε σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο.

Όπως έγινε γνωστό, μαθητής Γυμνασίου σε ένα από τα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων παραβίασε τις καθορισμένες ζώνες στο προαύλιο του σχολείου και πέρασε στη ζώνη για τα παιδιά του Λυκείου. 

Βόλος: Έφεραν εξωσχολικούς

Μαθητής του Λυκείου που τον είδε, του ζήτησε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε τον υποδιευθυντή, γεγονός που προκάλεσε το σκηνικό έντασης. Ο μαθητής Γυμνασίου φέρεται να ειδοποίησε δυο εξωσχολικούς φίλους του οι οποίοι πήγαν στο σχολείο και κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο, για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον μαθητή Λυκείου.

Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι, ενώ χτυπήθηκε στο μάτι και ένας ακόμη μαθητής, που προσπάθησε να τους απομακρύνει. Στο σχολείο κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά των δυο μαθητών στο Νοσοκομείο, όπως επίσης και η Αστυνομία.

Στο μεταξύ, για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος ζήτησε από τους διευθυντές των δυο συστεγαζόμενων σχολείων να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις.

«Έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας» είπε ο κ. Σαβελίδης, με τους διευθυντές να έχουν καταθέσει ήδη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κληθούν και οι γονείς των μαθητών.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA