Μενού
Αποκλεισμένη η περιοχή όπου τοποθετήθηκε η βόμβα
Αποκλεισμένη η περιοχή όπου τοποθετήθηκε η βόμβα | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε σχετικά με τη βόμβα που τοποθετήθηκε έξω από την έδρα των ΜΑΤ και το πώς κινείται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν διέψευσε - ούτε και επιβεβαίωσε όμως - τις πληροφορίες ότι οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό από το σημείο και σημείωσε πως η έρευνα τρέχει από «πολύ έμπειρους αστυνομικούς». 

Στο σημείο υπάρχει κάμερα, είπε, αλλά δεν διευκρίνισε εάν έχει καταγραφικό που αποτύπωσε τους δράστες. «Υπάρχει κάμερα, τη λεπτομέρεια εάν έχει καταγράφει ή όχι υλικό θα μας την πουν οι τεχνικοί» σημείωσε, ειδικότερα.

Ενημέρωσε πως επιλέχθηκε ένα τυφλό σημείο, όπου δεν υπάρχει σταθερή φρουρά αλλά μόνο ένα περιπολικό που κινείται γύρω από την εγκατάσταση. 

Το στοιχείο αυτό, κατά την ίδια, δείχνει πως είχαν παρακολουθήσει τον στόχο και σχεδιάσει πού θα «χτυπήσουν».

Σε άλλο σημείο, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ έκρινε πως οι Αρχές είναι τυχερές που έχει διασωθεί όλος ο μηχανισμός, καθώς έτσι μπορεί να προκύψουν καλύτερα στοιχεία. 

«Είμαστε τυχεροί γιατί, λόγω της ψυχραιμίας του πυροτεχνουργού, έχουμε ατόφιο τον μηχανισμό» είπε. 

Ερωτώμενη για το αν πρόκειται για νέα τρομοκρατική ομάδα ή για επανεμφάνιση κάποιας από το παρελθόν, έκρινε πως είναι «νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα αν είναι κάτι καινούργιο ή κάτι που προσπαθεί να αναβιώσει από τα παλιά». 

Ζήτησε, ωστόσο, να μην «προκληθεί πανικός. Είμαστε σε θέση να εξάγουμε αποτελέσματα, αλλά είναι είναι νωρίς για ανακοινώσεις».

Καταλήγοντας και αναφερόμενη στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, εξήγησε πως «έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο και τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA