Ευχάριστα τα νέα για τον 15χρονο που έπαθε θερμοπληξία κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Μέτσοβο -εν μέσω καύσωνα- καθώς βρέθηκε μόσχευμα ήπατος και υποβάλλεται σε χειρουργείο σε ειδικό κέντρο στο Τορίνο της Ιταλίας.
Το χειρουργείο, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον 15χρονο να νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο νοσηλείας στο Τορίνο της Ιταλίας, για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, λόγω του ότι είχε υποστεί βαριάς μορφής θερμοπληξία την προηγούμενη εβδομάδα.
Θερμοπληξία: Το χρονικό του περιστατικού με τον 15χρονο
Με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος του ιδρύματος Νιάρχος, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο υγείας, ο 15χρονος Δημήτρης μεταφέρθηκε από τον Άραξο στην Ιταλία για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα στο ήπαρ τότε που παρουσιάστηκε έπειτα από θερμοπληξία που υπέστη στο Μέτσοβο.
Το παιδί ήταν για διακοπές στο χωριό του και πήγε με τους φίλους του για πεζοπορία στο βουνό. Εκεί όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία εξαιτίας της έντονης ζέστης, καθώς ο οργανισμός του δεν ιδρώνει και έπαθε βαριά θερμοπληξία. Οι φίλοι του ειδοποίησαν τους γονείς του και στήθηκε μια επιχείρηση διάσωσης.
Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Μετσόβου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης του.
Εκεί, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς και νοσηλευτές κατάφεραν μετά από μια τιτάνια προσπάθεια, να σταθεροποιήσουν το παιδί το οποίο ήταν σε οριακή κατάσταση.
Στην ουσία μετέτρεψαν την παιδιατρική κλινική σε άτυπη ΜΕΘ, για να σώσουν τον 15χρονο. Στην συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, καθώς σε ολόκληρη την ήπειρο δεν υπάρχει ανάλογη μονάδα.
Ο Δημήτρης κατάφερε να ξεπεράσει σχεδόν όλα τα προβλήματα που του δημιούργησε η θερμοπληξία, εκτός από αυτό στο ήπαρ, το οποίο για να αντιμετωπιστεί, απαιτείται νοσηλεία σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ιταλία, με το οποίο η Ελλάδα έχει υπογράψει διακρατική συμφωνία. Αμέσως ξεκίνησαν οι συνεννοήσεις με το υπουργείο υγεία και τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς για την αεροδιακομιδή χρειαζόταν ειδικό αεροσκάφος που να διαθέτει κλιματισμό.
Οι γονείς του 15χρονου, απεύθυναν έκκληση να διατεθεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μπορεί να αναλάβει την επιχείρηση.
Τελικά βρέθηκε διαθέσιμο αεροσκάφος του ιδρύματος Νιάρχος, το οποίο έχει νοσοκομειακή διαμόρφωση και κρίθηκε ως το πλέον κατάλληλο αεροσκάφος για να μεταφέρει τον 15χρονο στο Τορίνο, μαζί με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου και μία νοσηλεύτρια, ώστε να παραδώσουν το παιδί στα χέρια των ειδικών γιατρών στην Ιταλία.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.