Μενού
Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε μία καταγγελία που προκαλεί προβληματισμό για τη λειτουργία νοσοκομείων που υπάγονται στο ΕΣΥ προχώρησε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου. 

Ο κ. Παπανικολάου δημοσίευσε στο Twitter έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, στο οποίο δίνεται οδηγία στο προσωπικό να είναι σε επιφυλακή ενόψει του τελικού του Conference League εξυπηρετώντας «κατά απόλυτη προτεραιότητα» τους «VIP» του «Μεγάλη Βρετάνια» και του «Grand Hyatt». 

Μάλιστα, τα εν λόγω «VIP» περιστατικά θα καταγράφονται, σύμφωνα με το έγγραφο, σε ξεχωριστή λίστα στο γραφείο κίνησης με «απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων εφόσον χρειαστεί». 

«Οι κοινοί θνητοί χύμα για δεκάωρα στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού, του Νικαίας, του Γεννηματάς;» διερωτάται ο κ. Παπανικολάου.

Το έγγραφο: 

«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024, σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024, για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρετάνια", "Grand Hyatt" και "Marriot Athens".

Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί. 

Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής». 

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει τα εξής:

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σαν σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει.

Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμένο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικές εφημερίες.

Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προύχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή!»

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη 

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στον κ. Παπανικολάου υποστηρίζοντας πως όταν μια χώρα αναλαμβάνει διεθνή διοργάνωση «υποχρεούται να δηλώσει και τα Νοσοκομεία Αναφοράς για την Διοργάνωση αυτή. Και ναι για να αναλάβεις την διοργάνωση αναλαμβάνεις και την υποχρέωση να περιθάλψεις τους καλεσμένους σου (διότι αυτό είναι όλοι αυτοί) κατά προτεραιότητα». 

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη: 

«Έχει γιατρέ και ο λαϊκισμός τα όρια του να ξέρετε. Όταν μία Χώρα εν προκειμένω η Ελλάδα αναλαμβάνει μία Διεθνή Διοργάνωση, υποχρεούται να δηλώσει και τα Νοσοκομεία Αναφοράς για την Διοργάνωση αυτή. Και ναι για να αναλάβεις την διοργάνωση αναλαμβάνεις και την υποχρέωση να περιθάλψεις τους καλεσμένους σου (διότι αυτό είναι όλοι αυτοί) κατά προτεραιότητα. Εάν μετά από τόσα χρόνια δεν το ξέρατε ότι συμβαίνει εκπλήσσομαι. Εάν το ξέρατε και απλώς το κάνετε για την φασαρία όχι δεν εκπλήσσομαι…». 

adonis

Χρήστης του Twitter απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη ρωτώντας: «Μου κάνει εντύπωση που για μια διοργάνωση που αφορά επαγγελματικές ομάδες εμπλέκετε δημόσια νοσοκομεία που δεν θα ανταπεξέλθουν λόγω φόρτου και όχι τα ιδιωτικά, τι φιλελευθερισμός κρατικοδίαιτος είναι αυτός πάλι;» για να του απαντήσει ο υπουργός: «Άρα θα θέλατε να μισθώσουμε τις υπηρεσίες ενός ιδιωτικού Νοσοκομείου ακόμη και αν δεν χρειαστούμε απολύτως τίποτε από το να κάνουμε αυτό το έγγραφο. Είστε βέβαιος;». 

adonis1

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε και σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας πως «σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός». 

«Προτεραιότητα ο ελίτ τουρισμός και όχι οι ασθενείς που έχουν χρυσοπληρώσει για την Υγεία»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιώργος Φερεντίνος, δήλωσε στο 902.gr πως «η απόφαση της διοίκησης του Ευαγγελισμού είναι όχι μόνο προκλητική και επικίνδυνη για το ήδη αποψιλωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και άκρως αντιεπιστημονική, όταν καλεί τους υγειονομικούς να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά με βάση την τσέπη ή το αξίωμα ή την αναγνωρισιμότητα τους κι όχι με επιστημονικά κριτήρια που οριοθετούν τη σοβαρότητα των περιστατικών». 

«Επιχειρούν να κρυφτεί "κάτω από το χαλί" η απαράδεκτη εικόνα των επισφαλών πολύωρων αναμονών στα ΤΕΠ του νοσοκομείου και η αγωνία των ασθενών να βρουν ένα κρεβάτι για νοσοκομειακή περίθαλψη. Αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες εργασίας και την υγεία & ασφάλεια του προσωπικού που σε επίπεδο εφημερίας καλείται να δουλέψει σε τριπλοβάρδια (απόγευμα-πρωί-νύχτα) για να είναι παρόντες στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης τους, ή για να εξυπηρετούν 2 νοσηλευτές 70 ασθενείς στα τμήματα κ τους ορόφους», συμπλήρωσε.

«Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Υγεία από υπουργείο και διοικήσεις είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αφού προτεραιότητα έχει ο ελίτ τουρισμός και όχι οι ασθενείς που έχουν χρυσοπληρώσει πολλές φορές -με εισφορές, άμεσους κι έμμεσους φόρους- για την υγεία τους. Καλούμε τους υγειονομικούς και τον λαό μας να φτιάξουν την κοινωνική συμμαχία που μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Να παλέψουν για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει κάθε ανάγκη σε πρόληψη, ΠΦΥ, διάγνωση και θεραπεία με σύγχρονους όρους όπως το επιτρέπει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας».

Οι αντιδράσεις 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δημοσίευσε το έγγραφο και ανέφερε πως «το διαβάζεις και δεν πιστεύεις αυτό που διαβάζεις» ενώ αποκάλεσε «λαδέμπορα της Υγείας» τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. 

Η ανάρτηση το Παύλου Πολάκη: 

«Γεωργιάδη λαδέμπορα της Υγείας δεν έχει πάτο ο βούρκος που ρίχνετε τη χώρα:

Το διαβάζεις και  ΔΕΝ πιστεύεις αυτό που διαβάζεις. Με επείγον έγγραφό του ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ζητάει από τους γιατρούς να περιθάλψουν κατά «απόλυτη προτεραιότητα» τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα και μετά τους άτυχους Ελληνες που θα πέσουν στην ανάγκη τους. 

Το έγγραφο αποκάλυψε η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Δεν φτάνει δηλαδή που το ΕΣΥ έχει εξαθλιωθεί και έχει φτάσει στα όρια της απόλυτης κατάρρευσης, δεν φτάνει που χρυσοπληρώνουμε όλα όσα έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά για να έχουμε δημόσια υγεία, μας το λένε και κατάμουτρα ότι είμαστε πολίτες τρίτης και κατηγορίας, ότι προηγούνται άλλοι  VIP πριν από μας και ότι μας έχουν του πεταμού». 

Το έγγραφο κοινοποίησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, γράφοντας πως «η πρόσβαση σε δομές υγείας είναι δικαίωμα και όχι VIP προνόμιο. Τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άγχος για τους VIP. Το συγκεκριμένο έγγραφο δείχνει ποιοι έχουν "απόλυτη προτεραιότητα" για την κυβερνητική πολιτική. Άλλη μία ντροπιαστική οδηγία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA