Ένταση υπήρξε στη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση των τμημάτων στα σχολεία.
Διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου όταν αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα, ψέκασαν απευθείας διαδηλωτές και τους χτύπησαν με γκλοπ, όπως φαίνεται και σε βίντεο του Orange Press.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με βασικό αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Ελλάδας.
«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε το απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό σχέδιο που εξελίσσεται αυτό το διάστημα, με συγχωνεύσεις περισσότερων από 1.000 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που εγκυμονεί κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης.
«Πρόκειται για μία απόφαση του υπουργείου στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών για την εκπαίδευση», σημείωσε ο κ. Μαρίνης και εξέφρασε την απογοήτευση ότι «ο κ. Πιερρακάκης, δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τις ομοσπονδίες και μιλά για δήθεν αναβάθμιση της εκπαίδευσης» και κάλεσε τον υπουργό «να δώσει λύσεις τώρα για τα αυξημένα προβλήματα της εκπαίδευσης».
«Τραγικά λάθη και έλλειψη σχεδιασμού»
Για «τραγικά λάθη», ως συνέπεια της απόφασης για συγχωνεύσεις τμημάτων και για «έλλειψη σχεδιασμού» έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.
«Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ένα παράδειγμα είναι ότι δε λήφθηκαν υπόψη οι μετεξεταστέοι. Το 95% των μαθητών αυτών περνάνε στην επόμενη τάξη και πρέπει να φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο. Τώρα, θα αναγκαστούν αυτοί οι μαθητές, να δώσουν εξετάσεις στο σχολείο τους και την επόμενη μέρα, στον αγιασμό, να πάνε σε άλλο», επεσήμανε.
Οι ομοσπονδίες προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον.
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
- Σαντορίνη: Η «χρυσή» βιομηχανία των 2.000 γάμων και η ανατροπή με τους τουρίστες που εξαφανίστηκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.