Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη διαρροή λαδιών που προκλήθηκε κατά την απεγκατάσταση μετασχηματιστή ακτινολογικού ιατρικού μηχανήματος στο υπόγειο του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, στην Πιερία.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και ασθενείς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη σταθεροποίηση του υλικού.
Η απομάκρυνση του ακτινολογικού μηχανήματος οφείλεται σε ανανέωση-αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού του κέντρου υγείας στα πλαίσια ανακαίνισής του.
Λιτόχωρο: «Αβάσιμη η αναφορά για επικίνδυνα τοξικά υλικά»
Από την 3η ΥΠΕ έγινε γνωστό ότι δεν έχει προκύψει κανένα θέμα δημόσιας υγείας από το συγκεκριμένο συμβάν και η διοίκησή της κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή και απομάκρυνση του υλικού με τη συνδρομή αρμόδιου φορέα.
Το Κέντρο Υγείας επαναλειτουργεί κανονικά και σύντομα θα καθαριστεί ο υπόγειος ρυπασμένος χώρος. Σύμφωνα πάντα με την 3η ΥΠΕ, «οποιαδήποτε ανησυχία, λόγω των ανακριβών αναφορών που έγιναν σε επικίνδυνα και τοξικά υλικά, χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση είναι απολύτως αβάσιμη».
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.