Μενού
kakokairia-thessalia
Κακοκαιρία Daniel | Konstantinos Tsakalidis - SOOC
  • Α-
  • Α+

Διαδοχικά μηνύματα στέλνει από το μεσημέρι της Παρασκευής (08/09) το 112 στη Λάρισα, λόγω της ανόδου της σταθμής των υδάτων στον Πηνειό, απόρροια της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τον Θεσσαλικό Κάμπο.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε νέα προειδοποίηση στους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Θωμά στη Λάρισα να απομακρυνθούν προς Φιλιππούπολη, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. 

Στο ίδιο μήνυμα κάνει λόγο πως οι πολίτες πρέπει να ακούν τις οδηγίες των Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύσουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μήνυμα του 112 σε κατοίκους Γιαννούλη και εργατικών συνοικιών

Δραματικές ώρες καταγράφονται από το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Λάρισας, με τους κατοίκους της πόλης να βλέπουν πως το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel προκάλεσε άνοδο της στάθμης των υδάτων σε ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Γιαννούλης και των εργατικών κατοικιών να εκκενώσουν προς Τύρναβο και Λάρισα λόγω υπερχείλισης του ποταμού. 

Ώρες αγωνίας λόγω Πηνειού

Την ίδια ώρα, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, βλέποντας πως η στάθμη των υδάτων στον Πηνειό ανεβαίνει προκαλώντας προβληματισμό για περισσότερα προβλήματα.

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, μία τεράστια έκταση, στον θεσσαλικό κάμπο, έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη, με αποτέλεσμα σπίτια, σχεδόν ολόκληροι οικισμοί και καλλιεργήσιμες εκτάσεις να παραμένουν κάτω από τα νερά. Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος για υπερχείλιση του Πηνειού, του οποίου τα νερά έχουν φτάσει σε ύψος τα 9 μέτρα

Επτά συνολικά οι νεκροί από την κακοκαιρία

Μεγαλώνει η τραγική λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, καθώς ανασύρθηκε νεκρός από θαλάσσια περιοχή και ένας 69χρονος άνδρας. Ο άνδρας εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αναύρου Βόλου. Μετά από την ανάσυρσή του διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο γενικό νοσοκομείου Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πρόκειται για την έβδομη επιβεβαιωμένη απώλεια ανθρώπινης ζωής που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία, τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές και για άλλα θύματα, δίχως ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί.

«Υπάρχει γυναίκα νεκρή»

Νωρίτερα, η εθελόντρια στην Καρδίτσα, Ειρήνη Δήμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ανέφερε ότι υπάρχει νεκρός μέσα σε σπίτι. Είπε ότι φαντάροι που επιχειρούν στην περιοχή είδαν έναν νεκρό άνθρωπο σε ένα σπίτι, στον Παλαμά. «Στης 25ης Μαρτίου, προς τον Περιφερειακό, υπάρχει μια μεγάλης ηλικίας κυρία» είπε χαρακτηριστικά μέσα σε λυγμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA