Ανησυχία και αβεβαιότητα προκάλεσε στους κατοίκους της Σαντορίνης, της Αμοργού και των υπόλοιπων νησιών ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ακολουθούμενος από πλήθος δονήσεων άνω των 4 Ρίχτερ έως το πρωί της Τρίτης.
Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην ακολουθία που εξελίσσεται εδώ και περισσότερες από 10 ημέρες στην «καρδιά» του Αιγαίου, με τους ειδικούς να μελετούν διεξοδικά το φαινόμενο.
Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, μιλώντας στο Reader.gr, σημείωσε ότι θεωρεί φυσιολογική την ύπαρξη τέτοιας κλίμακας δονήσεων και ότι πρακτικά δεν αλλάζει κάτι.
«Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουμε σεισμούς αυτής της τάξης μεγέθους. Ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν διαφοροποιεί κάτι στην εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα», υπογραμμίζει ο κ. Καραστάθης.
Ο ίδιος συνέχισε: «Οι εκτιμήσεις παραμένουν οι ίδιες. Αυτό που μάς απασχολεί σε αυτή τη φάση είναι να μην αυξηθεί ιδιαίτερα το πλήθος των σεισμών τη σημερινή ημέρα και από την άλλη να διατηρηθούν οι ρυθμοί των προηγούμενων ημερών».
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.