Μενού
diki gia to Mati
Ένταση στη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι | Facebook/Angelos Kontos
  • Α-
  • Α+

Την οργισμένη αντίδραση συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ενοχής των κατηγουρουμένων αλλά και των ποινών που τους επιβάλλονται, έξαλλοι συγγενείς θυμάτων καταφέρθηκαν λεκτικά κατά του δικαστηρίου και των κατηγορουμένων ενώ κινήθηκαν προς την έδρα και πέταξαν καρέκλες προς την πλευρά τους.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, συνελήφθη ένας συγγενής που επιχείρησε να πετάξει καρέκλα προς τους κατηγορουμένους.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστό ότι πέταξε καρέκλα προς τον Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη». 

Ένταση και με φωτορεπόρτερ

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω επεισοδίου, σημειώθηκε μικροένταση με αστυνομικούς που επιχείρησαν να συλλάβουν φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα περιστατικά.

Η ένταση εκτονώθηκε χωρίς να γίνει σύλληψη του φωτορεπόρτερ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Οργισμένες αντιδράσεις συγγενών

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για έχασα ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

Οι καταδικασθέντες καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ ο καθένας αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό δεν καταβάλλεται τώρα και πως οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα έφεσης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων ενώ ακούστηκε η φράση: «Να κάνουμε κανέναν έρανο. Ντροπή.»

«Κοιτάξτε μας στα μάτια...Τι θα πείτε στα παιδιά σας», ήταν άλλη φράση που ακούστηκε με τον κόσμο να κινείται κλαίγοντας προς την έδρα και τους κατηγορούμενουςπετώντας ακόμα και καρέκλες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA