Μενού
fotia se oikopedo
Φωτιά σε οικόπεδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων μέχρι τις 30 Ιουνίου, δίνοντας έτσι μικρή ανάσα σε ιδιοκτήτες και δήμους για τον καθαρισμό από σκουπίδια για την αποφυγή πρόκλησης φωτιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ωστόσο, όπως τονίζει στην ΕΡΤ η δήμαρχος Πικερμίου - Ραφήνας Δήμητρα Τσέβα Μήλα, το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης είναι ασφυκτικό.

Mιλώντας από τον χώρο συγκέντρωσης των βλαστικών υπολειμμάτων (κλαδιά, ξερόχορτα) η κα Τσέβα τόνισε ότι χρειάζονται πολλές εργατοώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας και απομάκρυνσής τους καθώς στον δήμο ευθύνης της συγκεντρώνονται ξερά υλικά και από άλλες περιοχές όπως το Ντράφι, η Διώνη, η Καλλιτεχνούπολη και ο Βουτζάς.

«Έχουμε πάρα πολλά οικόπεδα με πράσινο, με αποτέλεσμα μετά την επιβολή των προστίμων και τη νομοθεσία που επιβάλλει να είναι καθαρά, ο κόσμος έχει πάθει πανικό. Αποψιλώνει ολοσχερώς το οικόπεδο που έχει στο βουνό και φέρνει όλο το υλικό κοντά στη θάλασσα» δήλωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Πικερμίου.

Εκτιμά επίσης ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να δοθεί και άλλη παράταση καθώς τρεις μήνες μόνο δεν φτάνουν σε μια περιοχή της Ανατολικής Αττικής που είναι γεμάτη πράσινο.

«Ο κόσμος καθαρίζει συνεχώς, αλλά είναι τόση μεγάλη ακτίνα που είναι αδύνατον όλα να είναι σε σωστούς χρόνους» πρόσθεσε η δήμαρχος προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι ξέχασαν τι έγινε στο Μάτι.

«Έπρεπε να γίνει πιεστικό το θέμα για να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών», κατέληξε η κα. Τσέβα.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA