Μετά την πληροφόρηση μέσω δημοσιεύματος για την κατάληψη και παραμονή ατόμων/αστέγων στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Φιλοπάππου, μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση του χώρου.
Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 20 και 21 Αυγούστου 2024. Ο εντοπισμός των καταληψιών έγινε με τη χρήση Σ.μη.Ε.Α. (drones), καθώς το αυτοσχέδιο καταφύγιο δεν ήταν σε εμφανές σημείο.
Τα άτομα που παρέμεναν στον χώρο για περισσότερα από τρία χρόνια, απομακρύνθηκαν ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις δομές του Δήμου που μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Στη συνέχεια, ο χώρος καθαρίστηκε.



Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι κοινές δράσεις αναμένεται να επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.