Μενού
πυρκαγιά
  • Α-
  • Α+

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε συναγερμό για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Φυλή, καθώς οι φλόγες απειλούν πλέον την Πάρνηθα ενώ έχουν περικυκλώσει το μοναστήρι της Μονής Κλειστών και κινούνται προς το χωριό της Φυλής, όπως φαίνεται και από τον live χάρτη των πυρκαγιών.

Το Reader επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Φυλής που μας ενημέρωσε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο.

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 12 η ώρα και σε περιοχή πλησίον της Ιεράς Μονής Κλειστών. Εντοπίστηκε από περιπολικό της πυροσβεστικής και ξεκίνησε η προσπάθεια κατάσβεσή της με άμεση κινητοποίηση».

«Οι μοναχές έχουν μετακινηθεί σε ασφαλές μέρος»

Συμπληρώνει επίσης ότι «οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή την οδήγησε προς το χωριό της Φυλής και στη συνέχεια η πυρκαγιά άνοιξε σε δύο μέτωπο μία ανατολικά και μία νότια καίγοντας εκτάσεις περιμετρικά».

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην απόφαση της εκκένωσης του χωριού «Καλούμε τους κατοίκους να κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα και κανέναν να μην κυκλοφορεί άσκοπα στην περιοχή γιατί εμποδίζει την εκκένωση των κατοίκων αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Ως προς τις μοναχές που βρίσκονταν στην Ιερά Μονή Κλειστών, ο Γενικός Γραμματέας μάς τονίζει ότι έχουν απομακρυνθεί όλες με ασφάλεια από εκεί.

Καίγονται τα πρώτα σπίτια

Όπως σας ενημέρωσε το Reader, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη μιας και δεν έχει περιοριστεί σε κανένα σημείο ενώ ήδη έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές και καίει τα πρώτα σπίτια. Το μέτωπο έχει ουσιαστικά σπάσει σε δύο μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο, δίχως μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να θέσουν κάποιο υπό έλεγχο.

Εκκενώσεις Φυλής, Χασιά και Μονή Κλειστών

Ήδη από το 112 έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης για Φυλή, Χασιά και Μονή κλειστών ώστε να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε πευκόφυτη δασική περιοχή. 

«Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Ενημερωθείτε λεπτό προς λεπτό για όλα τα μέτωπα που καίνε στην Ελλάδα εδώ

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA