Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος των 14 συλληφθέντων από τα επεισόδια της Τετάρτης (01/11) στο περιθώριο των συγκεντρώσεων ακροδεξιών και αντιφασιστικών οργανώσεων.
Συγκεκριμένα τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και για δέκα πλημμελήματα (κάποια είναι κατά περίπτωση) :
- Διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Βία κατά υπαλληλων
- Επικίνδυνη σωματική βλάβη
- Απείθεια
- Παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία
- Παράνομη κατοχή φωτοβολίδων
- Εξύβριση
- Απειλή
- Κλοπή
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.
- Ξεκινά η δίκη για την ανθρωποκτονία του 17χρονου Χρήστου στην Αλίαρτο
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Στον εισαγγελέα σήμερα ο 89χρονος που εισέβαλε με καραμπίνα στον ΕΦΚΑ - Πώς τον εντόπισαν στην Πάτρα
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.