Μενού
  • Α-
  • Α+

Διπλός ισχυρός σεισμός, με διαφορά λεπτών, σημειώθηκε στο Ιόνιο, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Στροφάδες, με τον Ευθύμη Λέκκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, να δίνει την πρώτη εικόνα από τη δόνηση. 

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι στα Στροφάδια έχουμε κάποια μικροζημιές σε μοναστήρια, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθούμε το φαινόμενο, είναι υποθαλάσσιος» ανέφερε αρχικά ο Ευθύμης Λέκκας.

«Ο σεισμός έγινε πριν από 5 λεπτά και ουσιαστικά έγινε βορειοανατολικά, 2 χιλιομέτρα από τις Στροφάδες, περίπου 20 χιλιόμετρα από τον χερσαίο χώρο της Πελοποννήσου. Είναι ένας σεισμός που έγινε αισθητός σε μία ευρύτερη περιοχή, από τη Ζάκυνθο, τον Πύργο, την Καλαμάτα και την Τρίπολη, ακόμα και στο Αγρίνιο έγινε αισθητός» είπε ο κ. Λέκκας.

«Έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο, δεν συνδέεται με ρήγματα τα οποία επεκτείνονται προς την Πελοπόννησο, γεγονός που είναι αρκετά θετικό. Είναι ένας σεισμός, πάντως, αρκετά μεγάλος, 4,3 Ρίχτερ, αλλά δεν έχει επηρεάσει σε αρνητικό επίπεδο την Πελοπόννησο» κατέληξε ο καθηγητής.

Διπλός σεισμός στο Ιόνιο: Οι πρώτες πληροφορίες

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, και οι δύο σεισμοί ήταν της τάξης των 4,3 και 5,8 Ρίχτερ

Η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:11, είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά των Στροφάδων και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 26,9 χιλιόμετρα. 

Το εστιακό βάθος του δεύτερου σεισμού ήταν 29,1 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του 17 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων. Κατεγράφη στις 09:12. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA