Την αρχειοθέτηση της ποινικής δικογραφίας σχετικά τις ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων στη μη αποτροπή της συμπλοκής που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, τον Αύγουστο του 2023, αποφάσισε ο εισαγγελέας Εφετών.
Υπενθυμίζεται ότι έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια Κροάτες χούλιγκαν επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ, πριν τον αγώνα των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League, με αποτέλεσμα να μαχαιρωθεί θανάσιμα ο 29χρονος οπαδός της Ένωσης.
Ευθύνες για επτά
Αρχικά διερευνήθηκαν οι ευθύνες επτά υψηλόβαθμων αστυνομικών σχετικά με το αν διέπραξαν παράβαση καθήκοντος και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη εναντίον των ανωτέρω προσώπων».
Ακολούθησε η έγκριση από τον εισαγγελέα εφετών Αθηνών για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας μόνο για δύο αστυνομικούς καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής εναντίον τους.
Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης.
Δολοφονία Κατσούρη: Εκ νέου αρχειοθέτηση
Ωστόσο, η αντεισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε εκ νέου την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, καθώς ανέφερε ότι οι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «ενήργησαν αποκλειστικά εξ αμελείας».
Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών ενέκρινε την πλήρη αρχειοθέτηση της υπόθεσης.
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ντενίση κι ένας μουφτής μπαίνουν σε μία αίθουσα
- Κολομβία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου 21χρονη έγκυο και της πήραν το έμβρυο από την κοιλιά
- Θοδωρής Φέρρης: Μέθυσε σε συναυλία του στα Χανιά - «Είμαι γάμ@@@ε τα, μη με διαλύσετε»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.