Μενού
skulos
Ο σκύλος | @OPEN/YouTube
  • Α-
  • Α+

Τα ζώα είναι τα «βουβά» θύματα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών με πολλά από αυτά είτε να χάνουν τη ζωή τους είτε τα σπίτια τους.

Η φωτογραφία του Νίκου Χριστοφοράκη, που δείχνει ένα σκυλάκι στην περιοχή Οινόης – Μαγούλας, να κοιτά θλιμμένο την κάμερα, αποτυπώνει το πως βιώνουν τα ζώα την τεράστια καταστροφή.

Τη φωτογραφία έβγαλε ο Νίκος Χριστοφοράκης ο οποίος μίλησε στο OPEN για την ιστορία του viral στιγμιότυπου. 

«Ήμουν εκεί για να καλύψω τα γεγονότα. Σταμάτησα για λίγο για να δω τον χώρο. Σε έναν λόφο συνάντησα δύο σκυλάκια, τα οποία ήταν τρομαγμένα και κοιτώντας από κάτω είδα ότι υπήρχε μια μονάδα παραγωγής, μια φάρμα, που είχε αρχίσει να καίγεται», είπε ο Νίκος Χριστοφοράκης.

«Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, όπως κοιταζόμασταν έβγαλα αυτή τη φωτογραφία», πρόσθεσε.

Ο φωτορεπόρτερ αφού τράβηξε τη φωτογραφία πλησίασε το σκυλάκι, αλλά αυτό τρόμαξε και απομακρύνθηκε. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο, αν το σκυλάκι είχε ιδιοκτήτη ή αν σώθηκε από τις φλόγες.

«Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, το πλησίασα και άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική. Το σκυλάκι είχε και ένα λουράκι πάνω του από ό,τι είδα. Αλλά δεν ξέρω αν άνηκε σε κάποιον ή ήταν από τις βιομηχανίες», είπε.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA