Μενού
volos kakokairia
Πλημμύρες στο Βόλο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία δραματική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπου για μία ακόμα φορά χτυπήθηκε από την κακοκαιρία. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ τα νερά έχουν μπει σε υπόγεια και ισόγεια μαγαζιών και σπιτιών, με αποτέλεσμα οικογένειες να ανέβουν στις ταράτσες.

Πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους ενώ παρέμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους. Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από φερτά υλικά και λάσπες και είναι απροσπέλαστοι. 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με το Open, παρατηρούνται στην Αγριά, στον Άγιο Λαυρέντιο, στις Αλυκές, στη Μηλίνα. Απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι ενώ τουλάχιστον 100 άτομα βρήκαν «στέγη» σε πλοίο που έχει διατεθεί για αυτόν τον σκοπό, στο λιμάνι του Βόλου.

Το μεγάλο στοίχημα ήταν να «κρατηθεί» ο ποταμός Κραυσίδωνας κάτι όμως που δεν συνέβη. Το ποτάμι υπερχείλισε, τα νερά μπήκαν στο Βόλο που μετατράπηκε σε μία απέραντη λίμνη με το νερό να ξεπερνά σε Αγριά και Αλυκές τους 80 πόντους.

Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της ΕΜΑΚ για να σωθεί μία οικογένεια μέσα σε ρέμα. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε 800 κλήσεις και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Στον Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Χωρίς ρεύμα

Χωρίς ρεύμα παραμένει πάνω από το 80% της πόλης ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως αναφέρει το MEGA.

Μάλιστα σημειώνεται ότι υπάρχουν περιοχές που δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσεις.

To 112 σε Λάρισα - Καρδίτσα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας - Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.