Η φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα από το βράδυ της Δευτέρας (18/7) στα Δερβενοχώρια συνεχίζει την πορεία της προς της Μάνδρα, με την πυροσβεστική να κάνει υπεράνρθωπες προσπάθειες.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και οι δραματικοί διάλογοι των πιλότων των εναέριων μέσων, που επιχειρούν στη φωτιά.
Το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αποτυπώνει την αγωνία των πιλότων, αλλά και τι έχουν να αντιμετωπίσουν στον αέρα, στην προσπάθειά τους να κάνουν ρίψεις νερού μέσα στους πυκνούς καπνούς.
«Στρατηγέ, ο … ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει βολές εκεί κοντά στο εργοστάσιο γιατί υπάρχουν καλώδια που δεν φαίνονται εύκολα από τους καπνούς και δεν μπορεί να μπει με ασφάλεια μέσα.
Είναι πολύς ο καπνός. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να μπούνε μέσα. Παρ’ όλα αυτά θα δώσω την οδηγία. Θα προσπαθήσουμε με το ελικόπτερο ό,τι μπορούμε να κάνουμε στην ανατολική πλευρά της φωτιάς» ακούγεται να λέει ένας από τους πιλότους.
- Το κόλπο ενός 48χρονου για να έχει δωρεάν διακοπές στην Ελλάδα για πάντα: Tου κόστισε μόλις 11.600 ευρώ
- «Εγώ, ο Φίλιππος, ο Τζάστιν και η Χέιλι έχουμε μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι»: Τι αποκάλυψε η Αλεξία Κεφαλά
- Μητσιάς: Ο γιος του Χατζιδάκι του απαγόρευσε να τραγουδήσει τον «Γιάννη τον Φονιά» κι εκείνος τον απήγγειλε
- Ακρίτα για την δεξίωση στο Προεδρικό: «Δεν θα συγχρωτιστούμε με ορφανά του Παττακού - Δεν σέβομαι τον Τασούλα»
Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.