Μενού
ypoyrgeio prostasias toy politi
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη | Dimitris Kapantais / SOOC
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τη σύλληψη των δύο Τούρκων υπηκόων στον Πόρο από τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία καθώς αστυνομικός τούς εντόπισε να πετούν drone πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για μία περίπλοκη ιστορία που επιτηρούν τις τελευταίες ώρες τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η ΕΥΠ. Πρόκειται για δύο άτομα, ηλικίας 58 και 48 ετών, και υποστήριξαν πως ήρθαν στην Ελλάδα για «τουρισμό». Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήλθαν στη χώρα τις τελευταίες μέρες με τα ονόματά τους και δεν φαίνεται να κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στη Μονεμβασία, όπου δεν υπάρχει κάποια σχετική βάση και δεν φαίνεται να κατόπτευαν κάτι, και στη συνέχεια να συνέχισαν το δρομολόγιό τους. «Κλειδί», πέρα από την αρχική μήνυση, αποτελούν οι εικόνες που κατέγραψε το drone.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά από μήνυση, που υπέβαλε σε βάρος τους το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο τους εντόπισε να πετούν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως το κρατικό κανάλι TRT ασχολούνται με την υπόθεση, με τις σχετικές πληροφορίες να κάνουν λόγο πως καλύπτεται –προς το παρόν– ειδησεογραφικό και χωρίς να γίνεται κάποιο άλλο σχόλιο.

«Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση» ανέφερε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA