Μενού
Φωτιά στον Έβρο
Πολίτης περνάει δίπλα από τις φλόγες; | AP Photos / Achilleas Chiras
  • Α-
  • Α+

Χωρίς «τείχος άμυνας» παραμένει ο Έβρος, οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, με πληροφορίες του Open, που επικαλείται τους κατοίκους της περιοχής, να κάνουν λόγο πως δεν έχουν φτιαχτεί δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, οι αντιπυρικές ζώνες είναι ευάλωτες χωρίς διαπλάτυνση, τα χωρία είναι ανοχύρωτα και οι αγροτικοί δρόμοι παραμένουν κατεστραμμένοι οκτώ μήνες μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Υπενθυμίζεται πως ο Έβρος βίωσε μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, καθώς περισσότερα από 1 εκατομμύρια στρέμματα καταστράφηκαν στις φωτιές.

Η εικόνα σήμερα παραμένει ίδια, με τον νομό να παραμένει απροστάτευτος απέναντι σε φωτιές και πλημμύρες, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι.

«Δεν έχουν δημιουργηθεί μεγάλες αντιπυρικές ζώνες και μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα» αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο Open, την ώρα που οι παρεμβάσεις στον Έβρο αφορούν κυρίως κορμοδέματα.

«Αν πάρει φωτιά, θα είναι πιο μεγάλη από την περσινή» σημείωσε κάτοικος της Δαδιάς, ενός από τους μεγαλύτερους εθνικούς δρυμούς της χώρας, ο οποίος υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA