Μενού
fotia evros
Φωτιά στον Έβρο | Konstantinos Tsakalidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στον Έβρο, 17 ολόκληρες ημέρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή, παρόλα αυτά η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη πάνω από 935.000 στρέμματα.

Πάνω από 80.000 είναι οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πάνω από 300.000 είναι οι θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ το καμένο δάσος ξεπερνά σε έκταση τα 500.000 στρέμματα.

Πάντως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς στο δάσος της Δαδιάς η φωτιά είναι έρπουσα, όμως μέχρι στιγμής ελέγχεται.

Συγκεκριμένα, σε επιφυλακή βρίσκονται 740 πυροσβέστες με 124 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Οι ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν από ξένες χώρες έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν. Ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος σήμερα, καθώς προβλέπονται βροχές για το απόγευμα.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA