Μενού
keraia
Κεραίες σε κορυφή βουνού. | EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «τουρκικές παρεμβολές» στις ελληνικές ραδιοφωνικές συχνότητες του Έβρου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τουρκικοί σταθμοί, σε όλο το μήκος της μεθορίου με μεγάλης ισχύος πομπούς καλύπτουν τους ελληνικούς σταθμούς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Έβρου να ακούν εκπομπές από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το ίδιο ρεπορτάζ, η αγωνία των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών στην περιοχή κορυφώνεται και ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της κατάστασης στο άμεσο μέλλον.

Στη δημόσια τηλεόραση τονίστηκε ότι δυο πομποί εγκατεστημένοι στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα αφήνουν ακάλυπτο τον ενδιάμεσο χώρο, τον οποίο «κατέλαβαν» οι τουρκικές συχνότητες.

Να σημειωθεί ότι οι ραδιοσυχνότητες δεν οριοθετούνται με τα σύνορα των κρατών, αλλά με πολιτικές αποτροπής.

Έβρος: Συνάντηση με Κυρανάκη

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών κάλεσαν τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους για φθηνότερη ενέργεια και προστασία των συχνοτήτων τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο υφυπουργός ανταποκρίθηκε και έσπευσε στην περιοχή, όπου έχει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και τους ενδιαφερόμενους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA