Μενού
Εγνατία Οδός
Επίσκεψη του Νίκου Ταχιάου στις σήραγγες «Μαλακάσι Α» | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Στην απόφαση διακοπής κυκλοφορίας στο βόρειο κλάδο των δίδυμων σηράγγων «Μαλακάσι Α» της Εγνατίας Οδού, με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα αποτελέσει τη βάση για την επαναπόδοση ή μη της σήραγγας σε κυκλοφορία.

Στο διάστημα που η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω αμφιδρόμησης του νοτίου κλάδου. Το θέμα με τη στατική επάρκεια των δίδυμων σηράγγων ήλθε στην επικαιρότητα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη και κινητοποιήσεων κατοίκων.

«Από τον επιτόπιο μακροσκοπικό έλεγχο, δεν προέκυψαν νέα δεδομένα πέραν όσων είναι  ήδη γνωστά και αφορούν στην εύλογη φθορά σήραγγας κατασκευασμένης την δεκαετία του ΄80. Σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής.

Επειδή όμως κατανοώ πολύ καλά την ανησυχία που δημιουργήθηκε, ειδικά σε μία περίοδο που σχολεία  πραγματοποιούν εκδρομές προς μερικούς από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς προορισμούς της πατρίδας και  πολλοί συμπολίτες μας επίσης, προγραμματίζουν τις πασχαλινές διακοπές τους, δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της διαχειρίστριας εταιρείας για την εμπέδωση του αισθήματος.

Επιμένω ότι δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος που επιβάλλει τη διακοπή της κυκλοφορίας στη σήραγγα, ωστόσο αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών, με ενσυναίσθηση, σοβαρότητα και τεχνοκρατική επάρκεια», δήλωσε ο κ. Ταχιάος, ο οποίος επισκέφθηκε τις σήραγγες με τον κ. Καχριμάνη και στελέχη της Εγνατίας Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για περίοδο 35 ετών από το δημόσιο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ – EGIS PROJECTS SA, ενώ έγινε αναπροσαρμογή στην τιμή των διοδίων, με μέση αύξηση περίπου 30%.

Εγνατία Οδός
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA