Μενού
fotia-pyrosbestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Μάχη» με τις φλόγες θα δώσουν για τη φωτιά στην Κρήτη οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που, όπως διευκρινίστηκε, το πύρινο μέτωπο –από το απόγευμα του Σαββάτου– έχει «εμφανίσει» καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στον Μαύρο Κόλυμπο στην Ιεράπετρα, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, είχαν γίνει στάχτη 2.000 στρέμματα, εικόνα που επιβεβαιώνεται και από σχετική λήψη δορυφόρου.

Ειδικότερα, το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης (https://rslab.gr/) του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας), μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, 06/04/2024, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων Sentinel-2, κάνει λόγο για 2.000 καμένα στρέμματα.

Εικόνα δορυφόρου από φωτιά στην Ιεράπετρα
Εικόνα δορυφόρου από φωτιά στην Ιεράπετρα | neakriti.gr

Φωτιά στην Κρήτη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά στην Κρήτη ξέσπασε περί τις 08:30 το πρωί, σήμερα, σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο και η Πυροσβεστική έχει στήσει ολονύχτια επιχείρηση για να την περιορίσει.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως «εφόσον ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Ωστόσο, αποτρέψαμε να πάει το πύρινο μέτωπο προς τη θάλασσα, όπου υπάρχουν σπίτια και ξενοδοχείο, τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Στην Κρήτη, πλέον, επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 ελικόπτερα και συνδρομή παρείχαν, επίσης πεζοπόρο τμήμα, του ΓΕΕΘΑ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά, 17 πυροσβέστες, με τις δυνάμεις της Υπηρεσίας στην Περιφέρεια Κρήτης, να έχουν τεθεί σε επιφυλακή έως και την ερχόμενη Τρίτη (9/4).

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA