Μενού
oaka
ΟΑΚΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τα έργα συντήρησης στο ΟΑΚΑ, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τη στατικότητα των εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, θα διερευνηθεί τι έγινε την τελευταία πενταετία όσον αφορά στα έργα συντηρήσης.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

  • ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν
  • αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
  • γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή.

Οι αξιόποινες πράξεις που θα ερευνηθούν είναι μεταξύ άλλων έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

«Έπεσε σίδερο που ήταν 80 κιλά από 30 μέτρα»

Υπενθυμίζεται ότι ο ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 για την κατάσταση που επικρατούσε ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.

«Όταν ανέλαβα την προεδρία του ΟΑΚΑ, ήρθαν οι τεχνικοί και μου είπαν ότι έχει λήξει η σύμβαση ελέγχου του στεγάστρου Καλατράβα», δήλωσε αρχικά ο Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο οποίος ανέλαβε χρέη Προέδρου το 2011-2012. 

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν! Στη στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες "έκοβαν". Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!», ανέφερε στη συνέχεια.

«Πήγαν οι τεχνικοί του ΟΑΚΑ, έβαλαν σίδερα και έγινε διόρθωση. Όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες. Ξεκίνησα και έκανα κάθε 15 ημέρες έγγραφα στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να γίνει συντήρηση. Η εταιρεία που το έφτιαξε, για να το συντηρήσει ζήτησε 17 εκατομμύρια. Ήταν περίοδος μνημονίων τότε και δεν υπήρχαν χρήματα να διατεθούν», πρόσθεσε.

«Το ΟΑΚΑ με τα οικονομικά που είχε, προσπαθούσε να βάζει βίδες και ό,τι μπορούσε, γινόταν συντήρηση με το προσωπικό του ΟΑΚΑ. Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας. Σκέψου να έπεφτε κανένα καλώδιο», συμπλήρωσε. 

«Έπεσε σίδερο που ήταν τουλάχιστον 80 κιλά και πέφτοντας από 30 μέτρα γινόταν 1,5 τόνος…», κατέληξε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA