Μενού
at-agioi-anargiroi
Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση στην Ευελπίδων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους , έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ ενώ το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό
της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ.

Bιασμούς και ξυλοδαρμούς είχε καταγγείλει η 28χρονη

Για απανωτούς βιασμούς και ξυλοδαρμούς είχε καταγγείλει στο παρελθόν τον 39χρονο δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους η 28χρονη που δολοφονήθηκε άγρια έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, η κοπέλα είχε καταθέσει απανωτές μηνύσεις σε βάρος του γυναικοκτόνου για σεξουαλική κακοποίηση και σωματική βία ήδη από το 2020. Φαίνεται όμως ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του θύματος.

Παραμένει άγνωστο έως τώρα το τι μεσολάβησε ανάμεσα στη μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα και στη στιγμή της επίθεσης. Η κοπέλα φέρεται να έφυγε μόνη της και να κάλεσε η ίδια την Άμεση Δράση για να τη συνοδεύσουν σπίτι.

Όσο είχε στο ακουστικό την τηλεφωνήτρια του «100», η κοπέλα δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος φαίνεται πως έστησε καρτέρι. Μάλιστα, φέρεται να αιφνιδιάστηκε και ο φρουρός του φυλακίου του ΑΤ, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Ερωτηματικά όμως προκύπτουν επίσης και για τους χειρισμούς της αξιωματικού υπηρεσίας στην υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA