Μενού
sholeio
Σχολείο | Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος
  • Α-
  • Α+

Παρέμβαση εισαγγελέα είχαμε για την υπόθεση στα Καλύβια όπου πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια επειδή έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του.

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα (05/02) παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητά να γίνει έρευνα για το αν έχουν γίνει αυτεπαγγέλτως οι διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην διεύθυνση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει:

«Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας ενός μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου αλλά και μέσα σε τάξη στα Καλύβια και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη Διευθύντρια, που επέβαλαν παιδαγωγικά μέτρα στον γιό του, επειδή εξύβρισε καθηγήτρια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων».

Καλύβια: Το χρονικό

Όπως κατήγγειλε ο Σεραφείμ Σωτηρόπουλος, μέλος της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η αποβολή του μαθητή στα Καλύβια έγινε ομόφωνα με απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, με τον πατέρα του να εφορμά την προηγούμενη Δευτέρα (29/1) στο σχολείο, να εισβάλλει στο εργαστήριο της πληροφορικής, να διακόπτει το μάθημα, και να κλείνει την πόρτα με βίαιο τρόπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον ώμο η καθηγήτηρια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία για τα Καλύβια, ο πατέρας μπήκε στο γραφείο των εκπαιδευτικών, όπου άρχισε να βρίζει όλους όσοι ήταν μέσα καθώς και τη διευθύντρια του σχολείου. Ο γιος του είχε αποβληθεί, διότι είχε εκδηλώσει απρεπή συμπεριφορά σε βάρος της καθηγήτριας.

Καλύβια: Τι καταγγέλλει μέλος της ΕΛΜΕ

«Τα αντικειμενικά γεγονότα είναι γνωστά, όπως παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ, ενώ η παιδαγωγική ποινή που επιβλήθηκε στον μαθητή, επιβλήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ομόφωνα για ένα πειθαρχικό ζήτημα» είπε αρχικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

«Οι συνάδελφοι έκριναν πως έπρεπε να επιβληθεί η ποινή στον μαθητή, επιβλήθηκε και στη συνέχεια, τη Δευτέρα που μας πέρασε, ο πατέρας μπήκε στο σχολείο, εισέβαλε στο εργαστήριο της πληροφορικής, διέκοψε το μάθημα, έκλεισε την πόρτα με βίαιο τρόπο που χτύπησε τη συνάδελφο στην ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των εκπαιδευτικών, όπου εξύβρισε κι άλλες συναδέλφους και τη διευθύντρια» συνέχισε.

«Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας της Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί κι να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τος διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές» πρόσθεσε ο κ. Σωτηρόπουλος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA